HiSec ajtó vélemények

Zárszerviz szolgáltatóként talán mi pontosabb leírást tudunk adni az ajtóval kapcsolatban, mint azok az emberek, akik csak a negatív véleményükkel „húzzák le” ezt a kínai bejárati ajtót. Mi több mint tíz éve foglalkozunk már a lakosság számára zárcsere, zárszerelés szolgáltatással, és ezen belül is a HiSec ajtók teljes körű szervizelésével.

Először is, ár/érték arány tekintetében talán a legjobb választás, amit a HiSec ajtó forgalmazója kínál. Kb. 80.000-90.000 Ft a HiSec ajtó ára, plusz a beszerelés, tehát cirka 120.000 forintból van egy új ajtó, ami jól működik, jól szigetel és két zárral is el van látva.

A zárbetétekhez 5-5 darab kulcs tartozik, amelyek kulcsfejének a színe általában piros és fekete, illetve egy szervizkulcs, ami pedig sárga. Igaz, hogy sok esetben a sárga kulcs kavarodást okoz, de ez azért van, mert nem az ajtó beépítő szakember végzi el a beépítést, hanem maga az ügyfél, ő meg rosszul csinálja, mert nem emlékszik már rá, hogy mit mondtak pl. két hónapja. Ilyenkor szokott káosz lenni, mikor vége a lakás felújításnak, levonulnak a szakemberek és az új kulcsokat kellene beinstallálni, de azok már össze-vissza lettek bedugva alulra, felülre és a zárbetétek semmilyen kulccsal már nem zárnak.

Ilyenkor már nem lehet a zárbetéteket újra kódolni, mivel egy csap a kódoláskor kiesik a hengerből és befordul a házba, ezért azok az új kulcsok, amire a kódolást végeznénk, nem tudjuk megtalálni a rájuk eső csapkiosztást. Ezt a problémát már csakis a zárbetétek kicserélésével lehet megoldani és a kínai betétek mehetnek a kukába.

Ez a megoldás tényleg nem praktikus, mivel sokan eltévesztik, így az ajtó beépítése után egyből lehet a zárbetétet cserélni, cseréltetni. A második dolog, amiről jó, ha tud a megrendelő, az a HiSec ajtó beépítése. Nagyon sokan csinálják ezt a munkát, de főleg rosszul, így az ajtó rosszul lesz beépítve. Vannak olyan kínai ajtók, amelyek 10 éve kifogástalanul működnek, ami köszönhető a szakszerű beépítésnek. De sajnos nagyon sok a kóklerek által berakott ajtó, amik nehezen záródnak, nyikorognak, kattognak, és a kilincsek letörnek a rángatás következtében. Továbbá a zárszerkezet és a zárbetét akadozni kezd, majd egyszer csak nem nyílik az ajtó.

Itt már ez nem az ajtó hibája, hanem azé, aki beépítette. Bevált szöveg, hogy még új, majd bekopik, és a megrendelő ezt elhiszi. Még számlát sem kér róla, mert úgy húszezer forinttal kevesebbet kell fizetnie. Majd telik-múlik az idő, de a kattogás egyre rosszabb és az ajtó egyre nehezebben nyílik. A beépítő „szakembert” pedig már nem lehet elérni, ezért valamilyen zárszerviz szolgáltatóhoz kell fordulni, aki átnézi az ajtót, hogy lehet-e vele valamit kezdeni. Ha az ajtó nagyon közel áll a tokhoz, esetleg beleér, azzal már semmit nem lehet csinálni, maximum kiszedni és újra beépíteni. Ám a zárszerviz cégek ilyen munkát nem vállalnak. Ha a kilincs tört le, vagy a szerkezet adta meg magát, netán a zárnyelvek nem záródnak a helyükre, azt lehet orvosolni.

A magyar piacon nagyon régóta vannak kínai bejárati ajtók ilyen-olyan beszerzésből, különböző neveken futtatva, de szerintünk a HiSec a legjobb minőséget képviseli, és talán még a vetélytársa a Secdoors.

A HiSec ajtó beazonosítása, ismertetőjele

A HiSec ajtó ismertetőjele az ajtó bal vagy jobb sarkában feltüntetett piros-sárgás villám formában ötvözött logó.

A harmadik probléma, amit az emberek reklamációként rónak fel az ajtó rovására, hogy elkezd az ajtó kb. egy év után rozsdásodni, korrodálni és a festék jön le róla. Ezt tegyük tisztába! Ezek az HiSec ajtók kizárólag beltéren használandó ajtók, lépcsőházakba lettek kitalálva, nem pedig kültérre! Ezért rozsdásodik. Az ajtó lemezvastagsága nincs egy milliméter és a lakozott festékréteg se tűri el, ha eső, nedvesség éri.

A YouTube-ra feltöltött konzervnyitós videó szintén csak lejárató kampány, ahogy egy kislány a lemezajtó zár részét körbe. Ezt sokan be is veszik, el is hiszik. Megnyugtatok mindenkit, hogy ez nem így van, továbbá a videón nem is a HiSec ajtó volt látható, hanem egy olcsóbb verzió!

Persze a HiSec ajtó nem egy extrákkal felszerelt Mercedes, de 120 ezer forintért nem lehet komoly bejárati ajtót vásárolni. Egy Mabisz 5-ös vagy 6-os tanúsítvánnyal ellátott ajtó 400 ezer forintba kerül. Ettől függetlenül a magyarok 80 százaléka mégis a HiSec ajtó mellett dönt. Csak azt nem értem, hogy akkor miért reklamálnak, miért nem olvasnak utána vagy vásárolják a drágább kivitelű ajtókat? Van bőven kínálat a piacon!

Száz szónak is egy a vége, a HiSec ajtót megéri megvenni, csak figyelni kell a pontos, szakszerű beépítésre, a függőleges és a vízszintes pontokra!  A HiSec ajtó zárbetétjei lecserélését szoktuk még javasolni, mert nincsenek védelemmel ellátva ezek a zárbetétek, de ezenkívül minden rendben van az ajtóval.

Ha kérdése lenne az ajtajával kapcsolatban, akár régi, akár az új esetében, akkor hívjon minket hétfőtől péntekig munkaidőben! Mi készségesen állunk ügyfeleink rendelkezésére! Amiben tudunk segíteni, az pl. a HiSec ajtó tartozékainak a forgalmazása. Ilyen a világító kilincs, az alsó-felső kis- és nagytestű zárszerkezet, a törésvédő rozetták, illetve a HiSec ajtóba való, védett zárbetétek különböző méretekben.

A zárbetétek esetében mi kizárólag izraeli zárcilindert árusítunk, mert ez nekünk bevált és a MABISZ is jóvá hagyta, mégpedig magas, 5-ös és 6-os biztonsági besorolásokkal.

E-mail cím: zarszerviz365@gmail.com

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak