HiSec ajtó vagy műanyag ajtó

Ajtó vásárlása előtt gondolkozzunk el rajta, hogy milyen ajtót is veszünk, ami védeni fogja a lakásunkat. Sok tényezőt kell ilyenkor figyelembe venni. Szakmai tapasztalatunk azt mondja, hogy a biztonságot kell elsősorban szem előtt tartani, a többi már részletkérdés. Azonban azt látjuk, hogy ez nem így van, sokkal inkább az olcsóságra, a legegyszerűbbre voksolnak a magyarok a bejárati ajtó választásánál. Azzal azonban már senki nem számol, hogy egy 80.000 forintos ajtó mit tud, mi ellen véd, és meddig fog működni.

Ebbe az olcsó kategóriába tartozik a népszerű, 16 ponton záródó, két különálló zárral és beépített csengővel, valamint világító kilinccsel rendelkező HiSec márkanevű bejárati ajtó, illetve versenytársa, a fehér vagy barna színű, kazettás, felhúzókilincses műanyag ajtó. Ezekből a bejárati ajtókból mondhatni több tízezer van beszerelve Budapesten. Ezek az ajtók újak, szépek, jól szigetelnek, de a betörést nem állítják meg.

A HiSec ajtó jellemzői:

MABISZ 3-as minősítés, az acélnak meghirdetett ajtó inkább lemez, két biztonsági zárbetéttel, amelyekben még fúrásvédelem sincs. Az ajtó csak beltérre szerelhető, különben rozsdásodik, a 16 ponton záródó rudazatok nem fémrudak, hanem lemeztüskék. Ezeket csak azért írjuk le, mert látjuk, hogy a beépítés után a HiSec ajtót feltörik, kifésülik a zárbetéteket, a rossz beépítés miatt letörik a kilincse, kattog, nyekereg a zsanér. Ahhoz, hogy ezt az ajtót biztonságosan lehessen használni, minimum zárbetéteket kell benne cserélni, vagy egy hevederzárat kell rá felszerelni, aminek a költsége kb. 70.000 Ft.

Amennyiben mégis a HiSec ajtót választja, és problémák adódnak vele, pl. letörik a világító kilincs vagy új zárbetétet szeretne bele vásárolni, akkor forduljon hozzánk bizalommal! A HiSec ajtóhoz mi mindent raktárkészleten tartunk.

A műanyag ajtó jellemzői:

Kül- és beltérre egyaránt szerelik, jó a hang- és hőszigetelése. A zár és ajtószerkezet felépítése 2-3-as MABISZ besorolású. A 100.000 Ft alatti műanyag ajtók általában sima, fogazott kulcsos zárbetéttel vannak átadva, és emelő- vagy más néven felhúzókilincses zárszerkezet van bennük. A legtöbb műanyag ajtó betörése egyszerű befeszítéssel történik, mert a műanyag enged annyit, a spiáter fogadók pedig kitörnek. A műanyag ajtók biztonságának növelésére, ha már be vannak építve, prémium kategóriás hevederzárat szükséges felszereltetni. Ez szereléssel együtt kb. 70.000 Ft pluszköltséget jelent.

Mindenkinek azt javasoljuk, ha a HiSec vagy a műanyag ajtó vásárlása mellett dönt mégis, hogy gondolják végig jól, hogy az ajtó pl. hova lesz beszerelve, mert egy tároló vagy faház, esetleg kamra bezárására mind a két kivitel megfelel, de egy családi ház főbejárataként egyiket sem szabad beszerelni!

Egy normális biztonsági ajtó ára 300.000 Ft-nál kezdődik! Sokan erre azt mondják, annyit nem szánnak rá, de ha a HiSec ajtót feltörik, meglopják az embert és utána még zárat is kell cserélni, akkor már lehet, hogy kétszer annyiba kerül az ügyfélnek a zárcsere és az okozott kár miatti költség, mintha eleve vett volna egy erős, masszív, megbízható védelmet nyújtó, MABISZ által 4-5-ös fokozatú, bevizsgált, tesztelt, igazi fémből, acélból készült, faborítású, szép biztonsági ajtó.

Biztonsági tanácsadással kapcsolatban, biztonsági kérdésekkel fordulhat hozzánk bizalommal! Illetve magas fokú, olasz, izraeli zárakkal, zárbetétekkel és ezek forgalmazásával kapcsolatban is kereshet minket!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak