HiSec ajtó kilincs elem csere

A világító kilincses HiSec ajtó azért is kapta ezt a nevet, mert a kínaiak úgy tervezték meg a kilincs külső részét, hogy a fogantyú belső markolatába egy nyomógombot helyeztek, a kilincs fogantyú alsó részébe pedig egy kéken világító led izzót. A gomb megnyomásával a kék fény a HiSec ajtó kilincsen lefelé világít, ezzel segítve a kulcs könnyebb behelyezését a zárnyílásba.

A világító HiSec ajtókilincs elem cseréjét a következőképpen kell végrehajtani. A művelet csak egy szerszámot igényel, csillagcsavarhúzó formájában. Más nem is szükséges hozzá. A kilincs belső részét lecsavarozzuk, ezáltal leszedhető és egymástól eltávolítható a külső-belső egység. A külső kilincses egységen egy csillagcsavart találunk a belső részen, amelyet, ha kitekerünk, lejön a kilincs külső burkolata. Itt van egy pár vezeték, egy nyomógomb és az elemek, amelyeket ki tudunk cserélni. Pontosabban három kis laposelemről van szó, amelyek a világító ledet működtetik. Óvatosan végezzük el az elemcserét, nehogy elszakadjanak a nagyon vékonyka vezetékek! Ha minden megvan, vissza kell helyezni az előlapi burkolatot. Majd húzzuk meg a belső csavart, nyomjuk vissza a kilincs mögötti burkolatot, ellenőrizzük a világítást, majd, ha minden jól működik, szereljük össze a belső és a külső egységet, amit a művelet legelején szétbontottunk.

Ilyen kis körelemeket általában órásoknál lehet vásárolni. Érdemes az elemcserét úgy elvégezni, hogy egy elemet elvinni magunkkal és az alapján megvásárolni az újat.

A HiSec ajtó világító kilincs elemcseréje házilag elvégezhető. Ezek a kilincsek általában minimum négy évet világítanak, úgyhogy olyan sűrűn nem kell bennük elemet cserélni. Ez egy nagyon praktikus, ötletes dolog, nem szükséges semmilyen szakember az elem kicseréléséhez.

Ha a kilincs elemtartó része a csavar kitekerésével nem jön le, akkor ne feszegessük, hanem egy kis műszer-csavarhúzóval próbáljuk meg a csavar furatán keresztül kipattintani. Általában ezek csak porral szoktak tele menni.

A HiSec ajtókilincs elemcseréje 5-10 perc alatt elvégezhető, bárki házilag meg tudja oldani. Vannak olyan HiSec ajtókilincsek, amelyekben már eleve nem világít a led, ezekben vagy az elem nem jó, vagy a led lámpa. A legtöbbször azonban az elemcserével ez a probléma megoldódik.

Nem minden kínai ajtó kilincsében van led világítás. Főként a HiSec ajtókra jellemző ez, mind jobbos, mind balos kivitelben. A Secdoors és a barkácsáruházas kínai ajtó kilincsek sok esetben hasonlítanak egymásra, de azokban egyáltalán nincs elem, sem led világítás. Erről úgy tudnak meggyőződni, hogy a kilincs belső oldalán megkeresik a kis nyomógombot. Ha az ott van, akkor világít a kilincse, ha nincs ott, akkor nincs benne ez a világító funkció.

A barkácsáruházas és Secdoors ajtókra szintén felszerelhető a mi általunk forgalmazott, már erősített HiSec ajtókilincs, így, ha ezt a jó kis találmányt Ön is kipróbálná, akkor mi tudunk világító ledes kilincset biztosítani. Minden belső tekerőgombos kínai ajtónál, legyen az HiSec ajtó, Secdoors ajtó vagy egyéb barkácsáruházas, egyzáras kínai ajtó, a kilincsek rögzítő furatai ugyanazon a helyen vannak, így az általunk forgalmazott kilincsek minden kínai ajtóra felszerelhetők!

Amennyiben szeretne ilyen kilincset vásárolni, vagy törött, esetleg sérült ajtókilincse van, úgy cégünk munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre, minden hétköznap reggel 8 és este 18 óra között!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak