Hevederzárbetét

Nagyon sok különböző hevederzár van a bejárati ajtókra felszerelve, többek között Biztibuk, Miskolci, Magzett, Prezidium és Barlock, de ezeket a hevederzár szerkezeteket minden esetben egy zárbetét hajtja, ami - ajtóvastagság függvényében - különböző hosszúságú és különböző fogaskerék osztású. Kivitelük szerint lehet függőleges, vízszintes, félkaros, kereszt alakú és kétszárnyú a hevederzár.

Bármelyik hevederzárról is beszélünk, az európai profilú zárbetét kell bele. Csak az nem mindegy, hogy a hevederzárbetét, ami a szerkezetet hajtja, milyen biztonsági fokozattal rendelkezik.

Régen, kb. 15-20 évvel ezelőtt, még kellő biztonságot nyújtottak a fogazott kulcsos Elzett, Cas, Icsa zárbetétek, de a mai betörési módszereknek ezek már nem állnak ellen. Ezért is javasoljuk mindenkinek, hogy kizárólag olyan hevederzárbetétet vásároljon, amit a betörők nem tudnak kinyitni, feltörni!

A hevederzárak betétjeinél a legfontosabb szempont lehet a MABISZ besorolás, ami a mi RB zárjaink esetében a legmagasabb 6-os biztonsági besorolást érte el. Szintén fontos szempont a minőség a hosszútávú működéshez és a másolásvédelem. Nem is beszélve arról, hogy az RB hevederzárbetét megvásárlásával egy prémium minőségű zárbetéthez jut hozzá, amely savazás, finomnyitás, magkihúzás és törés elleni védelemmel is el van látva.

Amikor hevederzárbetétet vásárolnak, fontos a zárbetét hossza, a kulcsok száma, a zárbetét minősége és a rajta lévő fogaskerék elosztása. Ezeknek a dolgoknak a beazonosítása a legkönnyebben úgy lehetséges, ha a mostani zárbetétet kiveszik az ajtóból, lemérik a teljes hosszt, majd az A és B oldalt külön-külön. Ha ezeket nem tudják, akkor forduljanak hozzánk, mi szívesen segítünk! Küldjenek fotót a kiszerelt hevederzárbetétről, tegyenek mellé egy mérőszalagot, így könnyebben beazonosítható.

Rossz minőségű, fogazott kulcsos és kínai hevederzárbetéteket nem szabad vásárolni és szerelni, mert azok hamar tönkremennek, nem megbízhatók és a lakás is védtelenné válik általuk!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak