Helyszíni Cisa zárkódolás ügyfeleinknek

Cégünk nemcsak Cisa zárak és az azokhoz tartozó kulcskészletek forgalmazásával foglalkozik, hanem lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek arra, hogy szerviz keretein belül házhoz megyünk és kicseréljük a meghibásodott trezorzár szerkezetet egy teljesen újra, vagy ha új lakásba költözött, esetleg elhagyta a lakáskulcsát, akkor átkódoljuk új kulcsokra, amit mi viszünk el Önhöz. Teljes körű garanciát vállalunk az általunk beszerelt zárszerkezetekre és az elvégzett munkára.

Olasz Cisa trezorzár szerkezet cseréje

Általában akkor cserélünk központi trezorzárat a biztonsági bejárati ajtóban, ha a zárszerkezet elöregedett, megkopott és olyan szinten meghibásodott, hogy nem lehet és nem is érdemes már javítani. Ebben az esetben egy vadonatúj zárszerkezetet kap tőlünk a megrendelő, új kulcsokkal. Az új kulcsok gyári dobozban vannak. Az olasz biztonsági zárak cseréjének az ideje az ajtó szerkezeti felépítésétől függ elsősorban. Ha pl. könnyen bontható a belső burkolat, vagy előlapról van rögzítve a zár, a csere rövidebb időn belül megvan. Ha bármilyen más időt igénybe vevő körülmény merül fel (pl. belső hegesztés a függőleges rudaknál vagy szegecselt borítású ajtó), akkor a szerelés több órát is igénybe vehet.

Főként Budapesten és Pest megyében tudunk szervizellátást biztosítani a Cisa zárak cseréjére, kódolására. Minden alkalommal a Cisa zárcsere előtt egy beazonosítást végzünk a zárról, egy emailben kapott, ügyfél által az ajtóról készített fotó alapján.

Új kulcsok kódolása tanítható Cisa zár esetén

Vannak olyan olasz Cisa zárszerkezetek, amelyeken lehet zártanítást, programozást, kódolást végezni. Ezeknek a záraknak az előnye, hogy a programozás nem kerül annyiba, mint egy komplett zárszerkezet csere, nem kell szétbontani az ajtót, gyorsabban elvégezhető a folyamat. Mindig el szoktuk mondani, hogy a programozást csak akkor lehet elvégezni, ha a régi zár nem túl öreg, ha a meglévő kulcsokkal nem akadozik, mert a sorjás, éles kulcsokat nem szereti a régi zárszerkezet és általában be sem veszi az új kulcsokat, elkezd akadozni, majd beleszorul. Ilyenkor az új kulcs nem működteti, a régi kulcs már nem működteti a zárat, így a kódolásból egy komplett új zárszerkezet csere következik. A közel 100 ezres költségre azonban nem biztos, hogy mindenki fel van készülve, ezért is kell ezeket elmondanunk, előre tisztáznunk.

A kódolás során marad a régi (jól működő) zárszerkezet, csak a kulcsok lesznek az újak és a régi kulcs már nem fogja működtetni a zárat. A Cisa kulcsokon a felirat és a logó megtalálható, így könnyű a beazonosítás. Magát a zárszerkezetet négy fordulattal lehet zárni ezekkel a bástyás kulcsokkal.

Munkarendünk hétfőtől péntekig elérhető, reggel 8 és este 20 óra között.

Mikor cseréltessünk zárat, honnan lehet megállapítani?

Ha a zárral nincs probléma, nincs akadás, szorulás, nem fontos a csere. Ha nagyon régóta van már használatban, akkor viszont érdemes egy szakembert kihívatni és átnézetni vele, mert ezek olyanok, hogy az egyik percben még megy, aztán már nem, és nem nyílik az ajtó. El lehet mondani, hogy ha normálisan van beépítve az ajtó, a Cisa zárak 10-15 évet kibírnak. A kulcsokra vigyázni kell, nem szabad őket dobálni, lehetőség szerint ne is ejtsék le őket! A kulcs kopása, ferdesége megmutatja a zár állapotát, pl. elhajolt fogak, lekopott bástyák mind arra mutatnak, hogy régóta van használatban a zárszerkezet. Ilyenkor érdemes azt mielőbb lecseréltetni, mi ebben tudunk segíteni.