Háromirányú Potent rászegző zárszerkezet

Elkezdtük ennek a típusú Potent rászegző zárnak a forgalmazását is, hiszen egyre nagyobb igény mutatkozik rá. Arról nem is beszélve, hogy annak idején elég sok CR zárat szereltek fel az ajtókra, amelyekből nem nagyon van utánpótlás. Bár a méretei nem teljesen egyeznek meg vele, így igazítani, fúrni, faragni kell, de mivel nincs más lehetőség, ezért egy jó szakember, jó szerszámokkal viszonylag hamar meg tudja oldani ezt a szerelési műveletet. Házilag ennek a cserének semmiképp nem szabad nekiállni!

A már régóta forgalmazott, egyirányú Potent rászegző zártól annyiban különbözik ez a háromirányú szerkezet, hogy felfele és lefele is végez záródást, nem csak előrefele. Így a hárompontos zárás miatt biztonságosabbnak mondható, és a hagyományos hevederzárakat is bátran ki lehet váltani ezzel a szerkezettel, mert azok is csak kétirányba záródnak. A háromirányú Potent zár felszerelése a bejárati ajtóra házilag is elvégezhető.

Forma, kivitel, szín

A zárdoboz barna színű, szépen van fényezve, csillogó a felülete, és a gyári logó fel van tüntetve rajta. A formája egy kocka, aminek a hátsó két sarka le van kerekítve, elől egyenes, onnan jönnek ki a zártüskék.

A pumpás rászegző zár háromirányú kivitelű, kívül-belül kulcsos működtetésű. Belülről a kulcsot simán csak forgatni kell, kívülről pedig benyomni és közben forgatni. Ezt hívják szúrókulcsos, homlokcsapos zárszerkezetnek.

Nagyon masszív acéltüskéket tol ki a zárszerkezetből, ami előrefele a saját zárdobozába csukódik be, illetve a felső- és alsó záródási pontokat meg lehet hosszabbítani a gyárilag hozzátartozó rudakkal, melynél az alsó a padlóba záródik, a felső pedig egy saját U kengyelbe tud csatlakozni.

Tartozékok, átvételi lehetőség, ár

Ez a zárszerkezet becsomagolt dobozban érkezik hozzánk Torinóból. Külön nylonba van csomagolva a toldó rúd és tartozéka, illetve külön a zárszerkezet a kulcsokkal és a rögzítő csavarokkal.

A komplett csomag tartalma: maga a zárszerkezet, a hozzá tartozó kulcsok (ezek a kulcsok speciálisak, különlegesek, de nem másolásvédettek), a zárhoz az összes rögzítőcsavar és díszítőelem, zárfogadó ellenoldal és az összes alsó és felső rudazat és azoknak a toldói, rögzítőelemei.

A zárszerkezetből van külön balos és jobbos változatunk raktáron, illetve ötrudas és négy rúd plusz csapdanyelves változat. Ezeket mindig érdemes a nyitási iránynak megfelelően kiválasztani. Ezen a linken megnézheti és meg is tudja rendelni.

A zárakat raktáron tartjuk. Vásárláskor másnapi GLS kiszállítással kapják meg a terméket.

A Potent biztonsági zárszerkezet ára 51.390 Ft, szállítás esetén a szállítási díj erre az összegre még rátevődik.

A zárhoz tartozó rudazatok szintén barnák, négy darab tartozik a szetthez. A rudak egymásba teleszkópikusan összecsúsztathatók és széthúzhatók, rögzítő- és állítógyűrűk is vannak a csomagolásban.