Gombos zárbetét

Mint a nevében is benne van, a zárbetét belső oldalán egy tekerőgomb van a zárbetét hengerébe szerelve. Ez kizárólag kényelmi funkció, továbbá esztétikus is.

A tekerőgomb alkalmazásával megszűnik a belső oldalon a kulcs használata, így kézzel végezzük a zárást-nyitást egyaránt. Ez egy nagyon kényelmes és korszerű megoldás. A gombos zárbetéteknél a belső oldalról a zárást, nyitást a zárbetétre szerelt fordítógombbal végezzük el, ami nagyon praktikus, amikor az ember keze tele van és nem találja pl. a kulcsot.

Cégünknél több mint 30 különböző méretű zárbetétre tudunk tekerőgombot telepíteni 31, 33, 35, 38, 40, 43, 45, 48, 50, 53, 55, 60 mm méretekben. Ezek a méretek azt jelentik, hogy a belső mérete a zárbetétnek maximum 60 mm lehet, és ezeket lehet kombinálni bármilyen külső mérettel. Pl. 60/30, 50/40, 45/35, 31/55 mm, tehát bármi lehet, ajtóvastagságtól függően. A belső oldalon 60 mm-nél hosszabb tekerőgomb cégünknél nem létezik.

A tekerőgomb beszerelése, mint már említettük, kényelmi és esztétikai funkció, illetve egy kiváló megoldás az ellen, ha valaki esetleg rosszul van a lakásban és magára zárta a tekerőgombbal a zárbetétet, akkor azt kívülről a kulccsal ki lehet nyitni. Ugyanez a felállás, ha valaki otthon van és biztonságosabb, ha zárja az ajtót, így a később érkező családtag a saját kulcsával nyitni tudja kívülről a zárat.

A zárbetéten lévő tekerőgomb nem gyárilag van rászerelve, hanem azt nekünk kell külön az ügyfél igényeihez mérten, a megadott zárbetét méretéhez igazodva rászerelni. Ezt csak az általunk forgalmazott izraeli zárbetéteknél tudjuk megcsinálni!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

RB izraeli zárbetét tekerőgomb szerelés

Sajnos a zárbetétek javarésze nehézkesen alakítható tekerőgombossá, vagy több alkatrész kell hozzá és nincs hozzá belső tekerőgomb.

Nagyon sokan szeretik azt, ha az ajtózáron belülről nem egy kulcsnyílás van, hanem egy forgatható gomb, amely elfordításával egy laza mozdulattal zárható az ajtó. Sok ilyen jellegű megkeresésünk van, hogy vagy az alsó, vagy a felső zárat úgy alakítsuk ki, hogy a belső oldalról ne kelljen kulcsot használni, csak a forgatógombot.

Az RB zárbetét méret-szortimentjének köszönhetően, majdnem minden méretére lehet tekerőgombot szerelni, a legkisebb mérettől, akár a legnagyobbig.

A tekerőgombnak nagyon sok előnye, szerepe van, ezért is ajánljuk az RB zárbetéteket, mert nem csak kiváló minőségűek és teljes körűen védettek, de könnyedén tekerőgombozhatók is Keylocx, LOCXIS és SKG betétek esetén.

Ilyen előny például, ha valaki rosszul van a lakásban és belülről be van zárva a tekerőgomb, akkor kívülről kulccsal simán ki lehet nyitni és nem kell szétfúrni, majd kicserélni a zárbetétet. Sok esetben az emberek úgy zárják ki magukat a lakásukból, hogy kívülről a kilincs fix, és benne hagyják belülről a kulcsot és az ajtó bezáródik. Ha belülről tekerőgomb van kiépítve, és nálunk van a kulcs, akkor egy mozdulattal ki lehet nyitni az ajtót.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

Kínai HiSec ajtók alsó- és felső zárjainak a helyére kiválóan alkalmas az RB zárbetét család, melynek tagjai már finomnyitás- és törés ellen is védve vannak, és ezekre kényelmi funkcióként tekerőgombot is tudunk szerelni.

A tekerőgomb formája egy lapos, ellapított rézgombocska, mely kézreálló és könnyen elfordítható.

Kínai ajtók esetében három méretet szoktunk alkalmazni az RB zárbetét családból, a 31/40, 45/45 és a 31/55 mm méretű zárbetéteket.

Műanyag ajtók esetében, a felhúzó-kilincses vagy kulcsműködtetésű záraknál, szintén kiválóan használható az RB zárbetét. Itt a külső-belső méretet az ajtóvastagság határozza meg. Az előforduló mértek: 35/45, 40/40, 45/45, 40/50 mm. Persze léteznek ennél nagyobb méretek is, azokra is megoldható a tekerőgomb szerelés 60 mm-es méretig bezárólag.

Szinte minden biztonsági ajtóba szerelhető a kényelmi funkciót szolgáló tekerőgomb, egy a lényeg, hogy a zár cilindervezérlésű legyen. Többek között ilyen a Superlock, Mul-T-Lock biztonsági ajtó, a Turul biztonsági ajtó és az összes olasz zárgyártó által forgalmazott biztonsági cilinder-vezérlésű zárszerkezetek. Nem utolsósorban megemlítenénk a hevederzárakat is, mert azokat is hajthatja belülről tekerőgombbal az ügyfél.

Várjuk hívását minden ügyfelünknek, aki kényelmesebbé, komfortosabbá szeretné tenni az ajtaja zárját! Mi megoldjuk ezt egy RB zárbetét és egy tekerőgomb alkalmazásával!