Gombos HiSec ajtókilincs

A Kínából importált HiSec bejárati ajtó főként kívül-belül kilincses változatban van elterjedve. Ezeknek az ajtó külső oldalán felszerelt kilincseknek a belső részén egy gomb található, mely megnyomásával kék színben megvilágítja a kulcsnyílást a könnyebb nyitás érdekében. Sajnos a napi rendszeres használat és a gyenge minőség miatt, sűrűn eltörik valamelyik oldalon maga a kilincs. A másik gyakori eset, amikor a kilincsben benne lévő rugó megnyúlik vagy eltörik. Ilyenkor a kilincs lefelé lógó helyzetet mutat, hiszen nincs, ami visszahúzza.

Ezen problémák kiküszöbölésére ajánljuk a HiSec ajtóra való, kívülről fix gombos kilincs-garnitúrát, amely méretileg ugyanaz, mint a kilincs/kilincses változat, és kinézetileg is – a gombtól eltekintve – egy az egyben megegyezik vele.

Mivel a gombos változat külső része fix, így a kulcs elforgatásával szükséges működtetni az ajtónyitást. Tehát a zárszerkezet kétfordításos kinyitása után még egy fél mozdulatot kell a kulccsal elvégezni, hogy a zárnyelv is kinyíljon.

A gombos HiSec ajtókilincs-szett felszerelése nagyon egyszerű feladat. Egy csavarhúzó segítségével otthon simán megoldható, hiszen csak a régi, letört vagy megkopott kilincs helyére kell felszerelni az újat. A gombos HiSec ajtócímek cseréjével örökre megoldódik az a probléma, hogy a kilincs kézben marad és letörik, mivel a kilincsnyelves mozgatást innentől kezdve a zárbetét kulcsával végezzük. Annak pedig nincs nagy erőkifejtése a zárszerkezetre.

Ezek már extra erős kivitelű kilincs-szettek, melyek kimondottan a HiSec acélajtóhoz készültek. Itt ugyanúgy van külön jobbos és balos kivitel. Ezeket a címereket/pajzsokat csakis párban, komplett garnitúrában tudják tőlük megvásárolni. Az erősítés a külső címkerészben található, amely által sokkal strapabíróbb, mint a kilincs-kilincses változat.

A gombos kilincsgarnitúra ára 14.700 Ft. A doboz tartalma: a külső erősített fixgombos pajzs; a belső pajzsos kilincs, a belső ráfordító kallantyúval szerelve; két darab műanyag lemez a kilincs alá, az elcsúszás és a karcolódás elkerülése érdekében; a gombot és a kilincset összefogó kilincstengely; 2 db ötös méretű csavar; és az ovális törésvédő rozetta a zárbetét elé kívülre és belülre.

A gombos HiSec ajtókilincs paraméterei a következők: a teljes magasság 275 mm, a teljes szélessége 60 mm, a rögzítőfuratok középtávolsága 238 mm, a kilincsközép és a zárbetétközép távolsága 68 mm, a zárbetétközép és a belső ráfordító távolsága 53 mm.

A gombos-kilincses kilincsgarnitúrát akár másnapi GLS házhoz szállítással tudjuk küldeni, előreutalásos fizetéssel. Amennyiben nem tudja megállapítani a jobbos vagy balos kivitelt, úgy csatoljon be egy fényképet nekünk, mi segítünk ebben. A fix gombos kivitelben nincs beépített led, mint a kilincsben, viszont kárpótlásként, sokkal erősebb a markolata, erősebb maga az egész kilincs-címer, mint a sima kilincses változat.

Az általunk forgalmazott gombos kilincset minden olyan Kínában készült bejárati ajtóra, zárszerkezetre fel lehet szerelni, amelyikben ún. váltó van. A váltó azt jelenti, hogy a kulcs elforgatásával a zárszerkezet nyelvét lehet mozgatni.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak