Fúrásvédett zárbetét

A legtöbb zárbetét, ami a magyar piacon előfordul, fúrásvédelemmel van ellátva. Ez már szinte alapkövetelmény egy zárbetét esetében.

A fúrásvédelmet úgy kell elképzelni, hogy a zárbetét aljában, az ún. zárnyakban, két darab fúrásvédelmi vídia keménységű anyagot helyeznek el, amely a fúrónak a hegyét kicsorbítja, ha eléri azt. Azért ez egy kicsit vicces dolog a magyar társadalom részéről, hogy emiatt aggódnak, hiszen több mint 14 éves zárszervizes tapasztalatunk alapján egyszer sem láttunk olyan betörési próbálkozást, kísérletet, ahol zárfúrással akartak volna bemenni. A zár fúrása igazából akkor nehezíti meg a dolgot, ha elhagyják a lakáskulcsot, és a zárszerelőnek kell az ajtót kinyitni. Mivel finomnyitó eszközöket hazánkban nem lehet használni ilyenkor, itt jöhet számításba a zárbetét fúrása, de ezt mi más eszközzel szoktunk elvégezni. Hiszen a betétben lévő fúrásvédő anyagok tényleg erősek, kemények, csak tönkre tennék a fúrószárat.

Egyszóval a fúrásvédett zárbetétet sem a betörők, sem a zárszervizesek nem így nyitják ki, hanem más módszerekkel. Tehát a zárbetétekben alapvető biztonsági és biztosítói követelmény a fúrásvédelem, de ezen kívül semmilyen jelentősége nincsen.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak