Főkulcsrendszer készítés

Milyen főkulcsos zárrendszereket lehet elkészíteni? – Szinte bármilyet. Elsősorban az a lényeges szempont, hogy a megrendelő tisztában legyen azzal, hogy pontosan mit is szeretne.

A különbség az azonosra kódolt zárbetétek és a főkulcsrendszerben lévő zárbetétek között, hogy az azonos zárlatban egy kulcs nyit mindent, a főkulcsrendszernél pedig sokkal több kulcstípus is lehet. A legtöbbet készített főkulcsrendszer az, amikor minden zárbetétnek vannak saját kulcsai, és van egy főkulcs, ami nyitja az összes zárbetétet. Ezeket el tudjuk készíteni az RB Keylocx és RB LOCXIS kivitelekből. A magasabb biztonsági fokozatú zárbetétekből álló rendszer ára is valamivel magasabb. A kulcsok darabszáma nem szempont, de az árat befolyásolja, mert azokból annyit tudunk elkészíteni, amennyi csak szükséges. Érdemes a főkulcsból annyit készíttetni, amennyire pont szükség van, mert a feleslegesen elkészített kulcsok csak a bonyodalmat okoznak, ha keresni kell azokat.

A főkulcsrendszer állhat olyan megoldásból is, hogy a saját kulcsokon kívül vannak csoport kulcsok, és utána van egy mesterkulcs, ami szintén minden zárat nyit. A főkulcsrendszer zárbetétjeit minden esetben pontosan kell felmérni, illetve családi házak, vagy kisebb rendszerek esetén pár karakterrel elnevezni azokat, hogy az azonosításuk könnyedén megoldható legyen. Nagyobb főkulcsrendszerek esetén már érdemes csak konszignációs számokat használni, és feljelölni az ajtókat is, hogy a beszerelés egyszerűen és gyorsan megtörténjen.

Mennyibe kerül egy főkulcsrendszer? Ez elsősorban a biztonsági szinttől függ, illetve, hogy milyen méretű hengerzárbetéteket kell illeszteni a rendszerbe. Egy kisebb lakás esetén érdemes drágább, minden ellen védett zárakat alkalmazni, ilyen például az RB LOCXIS, ami fúrás-, törés- és zárfésülés ellen is védelmet biztosít.

Vannak olyan speciális főkulcsrendszerbe készülő zárbetétek, amik szinte csak a védett kulcsprofillal rendelkeznek, nagyobb biztonsági szintjük nincsen, de nincsen rá szükség, mert más védelemmel van ellátva az épület, vagy az irodaház. Csak az a lényeges, hogy ne készüljön hozzá semmilyen más kulcs. A főkulcsrendszer pontosan nem beárazható, mert minden zárrendszer egyedi, mindegyik az adott megrendelő személyes igényeit kell, hogy kielégítse. Az általunk készített főkulcsrendszerek között megtalálhatók olcsóbb típusok és drágábbak is. További költségek lehetnek, ha belső oldalon forgatógombot is szeretnének hozzá.

A főkulcsrendszer nem kizárólag zárbetétből áll, hanem lehet hozzá programozni lakatot vagy postaláda zárat is.

Kiknek ajánljuk a főkulcsrendszert? Elsősorban olyan cégeknek és magánszemélyeknek, melyek hatékony működés mellett, nem szeretnének felesleges időt és energiát pazarolni a kulcsok folyamatos keresgélésére.

Főkulcsrendszert nagyon sok irodaház vagy középület, közintézmény használ. Ahol a zárható ajtószám már száz darab felett van, ott mindenképpen érdemes erre áldozni.

Sok zárrendszert készítünk újonnan épülő társasházaknak, ahol a tárolók, a garázs ajtók, a kertkapuk és a bejárati ajtók főkulcsos rendszerben vannak használva. A gondnok és a kertész számára is sokkal jobban leegyszerűsödik az épületek ajtajainak a használata.

Miért van szükség főkulcsos zárbetétre, amikor az elektronikus beléptetés sok helyen jelen van? A válasz egyszerű, a biztonság növelése miatt! Egy beléptető rendszer csak normál, rendeltetésszerű használat mellett működik. Ahol elektromos zárfogadó van, ott nincs komoly biztonság, mert az illetéktelen személy pillanatok alatt be tud jutni akár a társasházba, akár az irodába. Ha a zárbetéttel zárjuk az ajtót, akkor sokkal nagyobb biztonságot tudunk elérni, hiszen a mechanikus védelem sokkal többet ér.

Mennyi idő alatt készül egy főkulcsosrendszer? Ez minden esetben a rendszer darabszámától függ. Egy pár darabból álló zárrendszer, ha adott minden méret, akkor pár nap alatt elkészül. Ha több száz darabból álló a főkulcsos zárrendszer, akkor lehet, hogy 2-3 hét, amíg szállítani tudjuk.

További részletekről érdeklődjön telefonszámunkon:

06-30-265-5531