Fő-, vezér-, azonos kulcsos zárrendszerek

A főkulcsrendszer tetszőleges darabszámú, különböző záródású zárbetétekből áll, melyeket egy olyan főkulcs nyit, ami föléjük van rendelve. Alkalmazási területe lehet iskolák, kórházak, színházak, mozik, sportcsarnokok, hivatalok, strandfürdők. Fontos a megfelelő zárrendszer kiválasztása, mert csak úgy tudjuk rendezetten felépíteni a rendszert, ha megfelelő vázlati terv készül. Ez lehet akár egy program is, és utólag mindig lehet bővíteni.

Milyen megoldás létezik az óriási kulcs-csomók ellen? Egyszerű, rövid a válasz. Egy főkulcs, amely mindent működtet, mindent nyit, a biztonság és a kényelem egybeötvözve. Általában egy mátrix táblázat segítségével készítjük el a rendszert. A főkulcs az, ami minden elemét működteti a rendszernek, a csoportkulcs pedig az, ami a kisebb, szűkebb hozzáférési jogosultságot biztosítja. (Az igazgatónak mindenhová van kulcsa, a takarítónőnek pedig csak a főbejárathoz, a tisztítószer raktárhoz és a kitakarítandó helyiségekhez.) A főkulcsrendszert kizárólag európai profilú hengerzárbetétekből lehet legyártani, szinte bármilyen méretekben. Az RB zárbetétek esetén társítható még a rendszerhez postaládazár, lakat vagy rim cilinder is. A rendszer alkalmazható otthoni, irodai vagy ipari felhasználásra egyaránt. Indulhat 3 zárbetéttől, akár többszáz darabig is.

Az izraeli, megbízható minőségű fő- és vezérkulcsos rendszereket mindenkinek ajánljuk! A betétek rendelkeznek finomnyitás elleni védelemmel, savállósággal, letapogatás-, fúrás elleni és kártyás, másolás elleni védelemmel.

Elzett Zárszaküzlet – Budapest III., Kerék u. 4.

06-1-250-1471

Mi is az a főkulcsrendszer valójában?

A főkulcsrendszer egy olyan több zárlati kiosztású rendszer, ahol a kulcsoknak saját jogosultsága van nyitni és zárni az ajtózárat. Emellett készíthetünk olyan csoportos kulcsokat, amelyek csak egy bizonyos ajtót vagy ajtókat jogosultak kinyitni. A főkulcsrendszer tovább integrálható lakatba, postaládazárba, szekrényzárba.

Egy jól megtervezett főkulcsrendszer bármikor bővíthető (ami a szaküzletünkben készül). Az Elzett zárszaküzletben minden egyes főkulcsos zárrendszert alapos tervezés előz meg, melyet szakembereink állítanak össze és gyártanak le. Érdemes Mabisz tanúsítvánnyal rendelkező zárbetétekre építeni a főkulcsrendszert. Magára a zárbetétekre a rendszer elkészítése során tudunk telepíteni tekerőgombot, vészfunkciót, fogaskereket. A fő- és vezérkulcsos ajtózárrendszer elkészítése elég komoly műszaki előkészülést igényel. Fontos a betétek és lakatok mérete és darabszáma, valamint a jogosultságok. A legfontosabb a belső alkotóelem, mert a zárbetétben gyárilag normál csapok vannak, viszont a főkulcsrendszer ún. töredékcsapokból, kódcsapokból van összerakva. Minél több a jogosultság, annál összetettebb a rendszer. Ezeknek a száma véges, ezért érdemes a szaküzletben dolgozó szakemberek véleményét kikérni, hogy milyen típusból készüljön el a rendszer.

Kulcselvesztés esetén elegendő átkódolni a zárakat, nem kell az egész rendszert újra megvenni. Ebben az esetben új kulcsokat gyártunk és átprogramozzuk a zárbetéteket.

Azonos zárlat tervezés, gyártás

Mind zárbetétjeinket, mind lakatjainkat tudjuk úgy alakítani, hogy a kulcs nemcsak egy zárbetéthez működtet, hanem több, akár eltérő méretű zárbetéteket tud a megrendelő egyazon kulccsal használni. Ezzel a megoldással a meglévő kulcsok darabszámát jelentősen le tudjuk csökkenteni, valamint sok időt is spórolunk úgy, hogy elkerüljük a felesleges bosszankodást.

Hívjon!       06-1-250-1471       Megtervezzük!

Egy olyan kertes ház esetében, ahol nem egy ajtót használunk, nem csak az azonos zárbetétek alkalmazása előnyös. Olyan egyszerűbb zárrendszert is lehet készíteni pl., ahol a tulajdonos kulcsa mindent nyit, de behelyezünk a rendszerbe egy olyan kulcsot is, ami pl. csak a kertkaput nyitja. Ezt a kulcsot már bátran odaadhatjuk a szomszédnak, és távollétünkben megkérhetjük, hogy locsolja a virágokat, vigye ki a kukát vagy éppen hozza be a postát. Ilyenkor természetesen a többi ajtót nem nyitja ez a kulcs. Hasonló lehet a kertész kulcsa is, amit csak a kertkaput és a fészert nyitja, de a lakás első és hátsó bejáratát már nem. A tulajdonos kulcsa azonban minden ajtót, kaput, garázst, tárolót nyit.

Sima főkulcsrendszer kialakítás

Az egyszerű főkulcsrendszerben minden zárbetéthez saját kulcs tartozik, ami csak az adott egy darab betétet nyitja, de létezik egy ún. főkulcs is, amely minden zárcilindert működtet. Ez a rendszer kiváló lehetőség pl. egy szállodában, ahol a vendégek kulcsai kizárólag a saját szobájukat nyitják, de a takarító személyzet egyetlen kulccsal tud az összes szobába bejutni.

info@biztonságtechnika.hu

Portál zár- és zárbetét kulcsrendszerének készítése

A portálzáras zárrendszerben minden zárbetétnek saját kulcsa van, ami csak az adott cilindert nyitja, ám van egy- vagy több olyan zárbetét is, melyek akármelyik kulccsal nyithatók. Jó példa lehet erre egy apartmanház, ahol a különböző lakások kulcsai egymás ajtóit természetesen nem nyitják, de a főbejárat cilinderét az összes lakás kulcsával ki lehet nyitni.

Fő- és vezérkulcsos rendszer tervezés, kialakítás, rövid határidővel

A fentiek tetszés szerinti kombinációja kiválasztható. Ilyenkor a kulcsok szabadon konfigurálhatók, hogy mi mit működtessen, nyisson-zárjon, egy- vagy akár több zárbetétet, ajtó-csoportokat, stb. Például irodák esetében alkalmazható, hogy a megrendelő az összes, saját munkaköréhez kapcsolódó ajtón egyetlen kulccsal bejuthat, de csak azokon, amelyeken jogosult bemenni. A főnökök irodaajtóit pl. az ő kulcs nem fogja nyitni.

A zárrendszer elkészíthető a legegyszerűbb Elzett zárbetéttől kezdve, az izraeli prémium biztonsági kategóriáig bezárólag, melyek kulcsai kódkártyával másolhatók. A gyártási idő mindig a zárrendszer méretétől függ, általában pár naptól néhány hétig terjed.

Fő-, vezér-, azonos kulcsos zárrendszerek
Fő-, vezér-, azonos kulcsos zárrendszerek
Fő-, vezér-, azonos kulcsos zárrendszerek
Fő-, vezér-, azonos kulcsos zárrendszerek