Finomnyitás ellen védett zárbetét

Régóta láthatjuk a mozikban, hogy a zárbetétben lévő reteszelő alkatrészeket, zárcsapokat nem a saját kulcsával, hanem valamilyen speciális eszközzel, szerszámmal nyitják ki és jutnak be az ajtón.

Ennek kiküszöbölésére különböző módszereket alkalmaznak a zárbetétgyártó vállalatok. Ezen módszerek hatására a zárbetét „feltörhetetlenné” válik. Ilyenkor vagy a zárbetétbe tesznek dupla csapsort, ún. interaktív csapokat, vagy a kulcsba tesznek mozgó alkatrészt. A mi általunk kínált RB LOCXIS, SKG és Keylocx zárbetétek így vannak felépítve, tehát a zárfinomnyitás az esetükben ki van zárva.

A zár-finomnyitási védelem azt jelenti, hogy a zárnyitási kísérletet minél hosszabb időre kinyújtsa, vagy sikertelenné tegye.

A letapogatás elleni védelemmel ellátott cilinderbetétek védelmei többfélék lehetnek. A finomnyitás egy olyan speciális zárbetét feltörési eljárás, amely alkalmazása során semmilyen roncsolással és zajjal nem járó művelettel nyitják ki a zárbetéteket. Sajnos a legtöbb betörési módszer így megy végbe, és a betörő sokszor még vissza is zárja az ajtót.

A finomnyitás során keletkezett letapogatási nyomok nagyon nehezen mutathatók ki, ezt nagyon ritkán tudja bizonyítható tényként kezelni a rendőrség. Ebben az esetben hiába van lakásbiztosításunk, a biztosító nem fizet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan zárbetétet válasszunk, amelyek MABISZ 6-os minősítésűek legalább és a finomnyitási eljárásnak ellenállnak!

Ezek a finomnyitási eljárások kifigyelt lakások esetén történnek, sötét lépcsőházakban, és főként a HiSec és Secdoors kínai lemezajtóknál sikeresen végre is hajtják őket. Az ehhez használt zárnyitó eszközök már 100 ezer forint összegtől beszerezhetők a netről, és a zsebben észrevétlenül el is férnek.

Előzzék meg a betörést! Egy 40.000 forintos zárbetét megér annyit, hogy megakadályozza a betörést és a lakás kirámolását, vagyontárgyaink eltűnését!

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak