Digitális ajtókitekintő vásárlás

A modernebb bejárati ajtóknak már az alaptartozéka a (széles látószögű), de hagyományos kitekintő, amelyet más néven kémlelőnek vagy kukucskálónak is neveznek.

A kitekintőnek annyi a szerepe, hogy belülről látni engedi, hogy ki áll az ajtó előtt, így ki-ki eldöntheti, hogy ajtót nyit-e vagy sem.

Az elektromos autók és a mobiltelefonok világában, mikor már okoszárbetétek is jelen vannak, a sorból nem maradhat ki az ajtóra könnyen felszerelhető belső kameraegység sem, amely kivetíti a saját képernyőjére az ajtó előtt álló személyt vagy éppen a lépcsőház terét. Ezek a kitekintők elemmel működnek, mely sokáig bírják, karbantartást nem igényelnek.

Hagyományos ajtókitekintő vs. digitális kitekintő

Mindenki találkozott már az egyszerű, sztenderd bejárati ajtó kitekintővel. Belül a kis lemezkét vagy műanyagot el kell húzni és a csőbe belenézve már látjuk is az ajtó mögött álló személyt.

Ezek a kitekintők majdnem minden típusú ajtón megtalálhatók. Fa-, fém, műanyag-, lemez- vagy biztonsági ajtókon. Körülbelül szemmagasságban szerelik, hogy kényelmes legyen a kitekintés. Az újabb kitekintőkbe viszonylag tiszta a kép, a régiekbe kicsit homályosabb, opálosabb, mert az évek alatt bekoszolódott az üveg.

Mint már említettük, ilyen majdnem mindenkinek van, bár ezen azért nem lehet látni a teljes ajtó előtti területet, ezért is szoktuk javasolni ennek a kitekintőnek a digitális, már fejlett változatát.

A digitális kitekintő előnye a hagyományossal szemben, hogy a helyére könnyen felszerelhető, illetve nem egy csövön keresztül látjuk az ajtó előtt állót, hanem egy telefon méretű képernyő adja vissza a képet. Hangot nem vesz fel, képet nem rögzít, hiszen nem kamera. A gomb megnyomása után a képet 15 mp-en keresztül mutatja. A kerete ezüst színű, a képernyő színe fekete. A képernyő mérete 68 mm x 52 mm.

Digitális ajtókitekintő vásárlás
Digitális ajtókitekintő vásárlás
Digitális ajtókitekintő vásárlás

A digitális kitekintő jellemzői

Ha a legjobban akarnánk megfogalmazni, egy mobiltelefon fektetett változatára hasonlít a szerkezet, ami az ajtólapra van belül felszerelve. Annyi különbséggel, hogy a másik részével, ami a kitekintést mutatja, egy elektromos vezetékkel van összeköttetésben. A belső vevő a kamerával van összekötve és a kamera kivetíti az ajtó előtti képet a képernyőre. Ezt a hagyományos kitekintő helyére szereljük fel általában, de ha máshova szeretné, akkor az is megoldható. Fúrni kell egy másik lyukat az ajtón, oda, ahová felszerelni szeretnénk.

Ez a készülék nem készít videót, nem rögzít, csak mutatja a képet, ha a gombot egyszer megnyomjuk. A digitális kitekintőt 3 db kisebb méretű ceruzaelem működteti, ez nem a csomag tartozéka, külön meg kell vásárolni őket.

A digitális kitekintő felszerelhető 4,2 cm ajtóvastagságtól kezdve egészen 11 cm ajtóvastagságig bezárólag. A csomag tartalma: 3 különböző toldóhüvely, amivel lehet variálni az ajtóvastagságok között, a vezetékkel ellátott kamerafej, maga a beltéri képernyőegység, valamint egy tájékoztató a beszerelés menetéről. Mindez szépen be van csomagolva, fóliázva, sérülni nem tud.

A digitális kitekintő technikai jellemzői

A kitekintő telepítése gyorsan és egyszerűen elvégezhető, az ajtó szétbontása és mindenféle vezetékek bekötése nélkül.

Az ajtó vastagságának függvényében, 42-110 mm között állítható, az LCD kijelzője 80 mm, 120 fokos látószög, automatikus kikapcsolás 15 mp után.

Digitális ajtókitekintő vásárlás
Digitális ajtókitekintő vásárlás
Digitális ajtókitekintő vásárlás

A digitális kitekintő felszerelése az ajtóra

A felszerelése nagyon egyszerű. A régi kitekintőt csupán ki kell csavarni és a helyére beilleszteni az újat. Három darab AAA elemmel működik. Ezek behelyezése után a kivett régi kitekintő helyére szereljük be. A megfelelő toldó kiválasztása az első lépés. Át kell fűzni a lyukon a külső részt, a szálat kell befelé fűzni és vigyázni kell, nehogy megsérüljön! Lenyitjuk a képernyőegység hátfedelét egy mozdulattal, melynek a közepén lévő lyukba kell átfűzni a kívülről bejövő zsinórt. Erre ráhúzzuk a megfelelő hosszúságú csatlakozó toldót, összetekerjük a külső egységgel. A belső képernyőegységre az elektromos szálat csatlakoztatjuk, visszapattintjuk a hátfedelet és készen is van.

A digitális kitekintőt tartalmazó csomagot a feladás előtt átnézzük, ellenőrizzük, hogy hibátlan állapotban kerüljön a megrendelőhöz. A rossz felszerelés vagy a szerelés során megsérült kábel/optikai szál miatti problémák esetén a termék visszaküldése nem lehetséges, pénzt ilyenkor nem áll módunkban visszatéríteni!

Részletek a vásárlásról itt!

Digitális ajtókitekintő vásárlás
Digitális ajtókitekintő vásárlás