Dierre zár szaktanácsok, mielőtt nekiállnak a házi szerelésnek

Sokan és sokszor végeztek már zárcserét, kilincs-cserét, zárbetétek ki- és beszerelését. Ez viszonylag rutinfeladatnak számító folyamat, házilag kevés szerszámmal, és rövid időn belül elvégezhető. Viszont több hívásunk is volt a Dierre zárak szerelésével kapcsolatban. Megvásárolták a kulcskészletet, de nem sikerül az átkódolás, vettek egy új Dierre New Power zárbetétet, de a gomb nem jön le a régiről, és még sorolhatnánk. A legbonyolultabb feladat azonban, amivel sokan nem tudtak megküzdeni, az a Dierre bejárati ajtó szétbontása, amiben központi zárat akartak cserélni. Jó tanácsként fogadjak el tőlünk, hogy csak akkor szabad a fenti termékek közül bármelyiket is megvásárolni otthoni beszerelés céljából, ha van türelem, szerszámozottság és kellő szakértelem, hiszen ezekhez a zárakhoz mindezekre szükség van.

Mi is töltöttünk fel különböző videókat YouTube-ra, kódolás, csere, zárbetét csere, zárszerkezet programozás kapcsán, de ezek a videók inkább azt a célt szolgálják, hogy az ügyfél lássa, mennyire összetett a feladat, hogyan történik a művelet és milyen buktatók lehetnek, ha nekiállnak ennek saját maguk.

Senkit nem beszélünk le, hogy ne csinálja, ne végezze, de ha vállalható a szakszerviz munkadíja, inkább azt ajánljuk.

Miként, hogyan dolgozunk a Dierre zárak szervizelésében?

Hétfőtől péntekig foglalkozunk és vállaljuk a Dierre zárak teljes körű szervizellátását, hétvégén és ünnepnapokon nem tart nyitva a szervizünk. Mindenféleképp telefonon egyeztetünk az ügyfelekkel a problémával kapcsolatban, valamint a kiszállási időről és az árakról is. A telefonon történő probléma-beazonosítás után, emailben küldjenek nekünk fotókat az ajtóról kívülről, belülről, a kulcsról, a zárszerkezetről az ajtó éléből.

A Dierre ajtókulcsok lehetnek tollas kulcsok és cilinder kialakításúak. Azért fontos a fénykép, hogy lássuk, milyen munkavégzéssel számolhatunk, mennyi időt kell rászánni, illetve hogyan készüljön fel a szerelő a feladatra.

Van, amikor csak sima ajtóbeállítást végzünk, de a legtöbb esetben kulcselvesztés miatti zárprogramozást/kódolást (tollas kulcsok esetén) eszközölünk, illetve a tekerőgombos verzió esetén különböző alternatívát kínálunk a zárbetétek kicserélésére. A hosszadalmasabb és költségesebb munkák egyike, ha az ajtót szét kell bontani és központi trezorzárat kell cserélni. Ezt főként régi, megkopott, meghibásodott, tönkrement, netán gyárilag hibás Dierre szerkezet esetében alkalmazzuk. A Dierre kulcsokat ügyfeleink szeme láttára bontjuk ki, ez egy bizalmi feladat. Ha szükséges a pótkulcs, az ügyfél feladata lesz a kulcsmásoló üzlet felkeresése. Dierre kulcsmásoló partnert tudunk ajánlani, ahol gyári Dierre kulcsokat tudnak kérni a szakemberektől.

Dierre tollas, bástya vagy fogazott kulcsok

A Dierre tollas kulcsokra az jellemző, hogy jóval hosszabb, mint a cilinderes, hosszúságuk 10 és 16 cm között változik. A kulcsfejen a Dierre felirat található. A toll végnél a bástya kialakítása több tízmilliós kiosztású lehet, nincs két egyforma tollas kulcs. A fogak vagy bástyák különböző formában vannak bevágva a kulcson. Elég sok problémát okoz a rossz kulcskiosztás és elég sűrűn töredezik a fog, mert a gyártó sűrűn a kulcs-szár szélére helyezi a vékony fogakat, ami könnyen hajlik vagy leesés esetén letörik. A lezárt dobozba nem látunk bele, bármilyet kaphat az ügyfél, ezen nem tudunk segíteni. Elég sok panaszt hallottunk a hosszú kulcs kényelmetlen használata miatt, többször panaszkodtak, hogy kiszakította a nadrágzsebet, táskát, autókárpitot. Ha mód és lehetőség van rá, olyan szaküzletet kell felkeresni, aki tart ezekből a kulcsokból Dierre bicskakulcs házas verziót, amibe használat után vissza lehet hajtani a kulcsot. Sajnos a bicskaházak kevés helyen, korlátozott számban kaphatók, és a darabáruk 15 ezer Ft is lehet.