Dierre szakszerviz igénybevétele Magyarországon

Az elsők voltunk, akik ezt a szervizszolgáltatást beindították Magyarországon, csak azért nem mi végezzük az összes munkát, mert nem bírunk ennyi feladattal. Hogy mások is bekerültek a képbe, az várható volt, hogy milyen sikerrel, azt hagyjuk. A szervizszolgáltatóknál a legfontosabb tényező, hogy az a feladat, amit csinál, pl. zárnyitás, zárcsere, zárkódolás, zárbetét csere, az mindig szakszerűen és megfelelően legyen elvégezve. Továbbá a szervizautó olyan felszereltségű legyen, hogy ne kelljen felesleges köröket futni, hogy nincs zártest, zárbetét, kulcskészlet, címkegarnitúra. Azt tudni kell, ha nem minket választanak, 20-30 ezer Ft-tal többet fizetnek majd, mert a szervizek 90 százalékánál semmilyen Dierre zártest és zárbetét nincs a szervizautóban, így a dupla kiszállást majd a megrendelő fogja kifizetni. Csak épp ezt ő nem tudja.

Kb. 6-8 különböző típusú Dierre bejárati ajtó van forgalomban nálunk, pl. tűzgátló kivitel, egyzáras- vagy kétzáras, ezen belül pedig tollas kulcsos vagy cilinderes, attól függően, hogy az építtető mennyi pénzt áldozott a bejárati ajtókra. Lehet hogy csak egy egyszerű Vulcano ajtó került beszerelésre.

A nagyobb lakóparkokban, mint pl. a Metrodom (X., XIII., IV. kerület) elég magas biztonságú fokozatú Dierre ajtó van beszerelve, ráadásul a zárbetéten sem spóroltak, mert Dierre New Power betét hajtja a szerkezetet, ami 40-50 ezer Ft-os kategóriát képviseli. Akinek ilyenje van, az elmondhatja, hogy biztonságban van a Dierre ajtó mögött.

Nálunk nemcsak értékesítés, hanem az ügyfél igénye szerinti helyszíni szerelés is elérhető. A mai rohanó világban szeretnek az emberek a netről vásárolni, de sokszor szembesülnek vele, hogy ez nem egy könyv vagy vitamin, amit könnyedén tudnak használni, kezelni, hanem ezek a Dierre ajtózárak olyan szerkezetek, amelyekhez szakember tapasztalata szükséges, amivel pedig nem mindenki rendelkezik. Általában úgy gondolják a vásárlók, hogy ez egy sima zárbetét csere, csináltunk már ilyet. Mi természetesen küldjük a Dierre ajtóba való zárbetétet, aztán pár napon belül jön a telefon, hogy szét van szedve az ajtó, nem boldogulnak vele, segítsünk valamilyen formában.

Segítünk. Talán nem aznap, a sok megrendelés miatt, de mihamarabb próbáljuk mindenkinek elvégezni a megrendelt szolgáltatást. Persze vannak kivételek, mikor visszahívnak a vásárlók, hogy sikerült a zárbetét csere vagy a tollas kulcs-szett kódolása, de a százalékarányokat nézve kb. tízből két ilyen van.

Miért érdemes és jó ötlet a szerelővel végeztetni a cserét, kódolást?

Általában a megrendelők többsége azért szeretné megcsinálni magának, mert így (azt gondolja) költséget spórol. Azzal számol, hogy ha bármi történik a kicserélt zárszerkezettel vagy zárbetéttel, akkor vissza tudja küldeni. Nos, ez nem így van. Semmilyen garanciális lehetőség nincs ebben az esetben, hiszen a szerelés nem szakember által történt. Szakszerelőink közel 20 éve vannak a pályán, ismerik a szakma csínyját-bínját, ismerik az Dierre ajtó összes fortéját.

A szakszerviz a munka elvégeztével számlát állít ki és egy év kötelező garanciát vállal a munkára és a beszerelt Dierre szerkezetekre, zárbetétekre. Cégünk vállal zárbetét cserét, illetve zárszerkezet kódolást új kulcsokra. Ezeknél a munkáknál annyiban módosul a jótállás, hogy csak a zárbetétre vagy a kulcsokra tudunk garanciát vállalni, mert zárbetét cserénél csak a betétet, zárkódolásnál meg csak a kulcstőkét cseréljük. Mindkét esetben marad a régi zárszerkezet, amire nem tudunk garanciát vállalni. Mind a zártanítással, mind a zárbetét cserével azt érjük el, hogy a régi kulcsok már nem működtetik a zárat, ilyen eset pl. ha új lakásba költöznek vagy elvesztették a kulcsot.