Dierre kulcskészlet vásárlás házi zárkódoláshoz

A Dierre zárkódolás során nem kell szétszedni a biztonsági ajtót, mert az olasz Dierre cég úgy módosította az új zárat a régihez képest, hogy a kényelmi funkciót helyezte előtérbe. A Dierre trezorzár belső szerkezete úgy van kialakítva, hogy a fix lamellákhoz kapcsolódó, kivehető kulcsgerendát, kulcstőkét, a kilincs alatt lévő szerelőnyíláson keresztül el tudjuk távolítani és egy másik kulcstőke beszerelésével, máris az új kulcs működteti a zárat.

Ez praktikus és gyors megoldás, mivel nem kell leszedni hozzá a belső ajtólapot. A Dierre kulcskészlet egy fekete-fehér vagy egy kék-fehér színű papírdobozban van, eredeti, gyári csomagolásban. A dobozban általában három darab kulcs található, egy karikára felfűzött kulcstőkével egyetemben. Ezeknek a Dierre kulcsoknak milliós nagyságrendű a variációs száma, így semmi esélye, hogy a kulcs egy másik ajtót is nyisson.

Fontos megbizonyosodnunk még a Dierre zár kódolásánál, hogy maga a zárszerkezet nem akad-e, nem szorul-e. Szükséges tisztában lenni a zárszerkezet életkorával is, ugyanis egy 10-15 éves zárat alapból nem kódolunk át másik kulcsra, mert hiába cseréljük ki a kulcsot, amikor a zárszerkezetben lévő alkatrészek a régiek maradnak.

Cégünknél megvásárolhatja magának a Dierre 3 vagy 5 kulcsos kulcskészletet, továbbá webáruházunkon keresztül is leadhatja rendelését.

Dierre ajtók, zárak kivitelei, előfordulási helyei

A Dierre trezorzárak gyakorlatilag ugyanolyan műszaki jellemzőkkel bírnak, mint konkurens olasz testvérei, de a Dierre zárak mai generációjának már minden tagja programozható.

A zárkódolás, programozás annyit jelent, hogy például kulcselhagyás esetén, nem kell az egész ajtót szétbontani, hanem két csavar kicsavarása után, egy szimpla kulcstőke cserével már az új kulcsgarnitúrával működtethető a zárszerkezet. A Dierre biztonsági zárak lamella variációja milliós nagyságrendű, ezért az azonosság lehetősége teljes mértékben kizárt. Mivel csúcskategóriába sorolható a zár biztonsági fokozata, kulcs hiányában ennek a zárnak a nyitása a legbonyolultabb.

A Dierre cég mind tollas kulcsos, mind cilinderes változatban gyártja biztonsági trezorzárjait. Magyarországon elterjedtebb a tollas kulcsos változat. Amennyiben szakszerűen vannak beállítva és karbantartva, a Dierre zárak akár 10-15 évig is kiválóan működhetnek. Több budapesti lakóparkban is találkozhatunk Dierre biztonsági acélajtókkal.

Miért kell Dierre kulcsot cserélni?

Itt több dolgot említenénk meg, viszont mindig vannak különböző esetek, szituációk, ami pl. lehet egy lakáskulcs elhagyás, új lakásba költözés, zármeghibásodás vagy kulcslopás. A lényeg az, hogy a biztonsági szint megtartására és a baj elkerülésére, a fentiekben említett esetekben mindenkinek ajánljuk, hogy szerelő bevonása nélkül, házilag, saját maga kódolja át a Dierre tollas kulcsos zárszerkezetét! Nem győzzük hangsúlyozni, hogy csak kifogástalan, hibátlan működés mellett szabad új kulcskészletre kódolni, mert egy akadozó, nehezen záródó ajtó esetében 10-15 százalékban segít csak a zárkódolás. Ott inkább zárszerkezeti probléma van vagy ajtóigazítási módszerhez kell folyamodni.

Ha a zárszerkezetnek van baja, akkor érdemes azt egy új Dierre zárra kicserélni! A Dierre zárgyártó különböző kivitelű és nyitási irányú változatokat gyárt. Nekünk a magyar piacon forgalomban lévő összes Dierre zár raktárkészleten van!

Dierre kulcskészlet vásárlás házi zárkódoláshoz
Dierre kulcskészlet vásárlás házi zárkódoláshoz