Dierre/Atra zártakarók

Egyre nagyobb a Dierre ajtóval ellátott lakóparkokban a különböző színű zárvédő takaró lemez iránti igény, cilinderes- és tollas kulcsos kivitelben. Bronz, ezüst (szatén) és réz színben készülnek a szerelvények Olaszországban és az ajtóval együtt kompletten kerülnek beszerelésre. Sajnos az építkezésnél ezek az elemek gyakran összekarcolódnak, a felét ellopják a munkások, vagy éppen hiányosak a külső- vagy belső irányból.

A lenti fotón egy cilindervezérlésű Dierre Atra szerelvény látható, szatén színben, belülről tekerőgombos kivitelben. Ezekhez a Dierre ajtókhoz komplett zárszerkezetet, New Power vagy Iseo zárbetétet vagy teljes címkegarnitúrát tudunk biztosítani. Nálunk a címkegarnitúra csakis kompletten vásárolható meg, külön gombot, kilincset vagy csak egy műanyag alátétet nem tudunk adni, mi is garnitúrában rendeljük meg Olaszországból.

Dierre zárhoz kulcsmásolás Budapesten

Partnerünk jól felszerelt gépekkel és remek kulcsmásoló szakemberekkel vállal és végzi a Dierre tollas- és cilinderes kulcsok készítését, másolását. A kulcsmásolás megvárható, az üzlet hétköznapokon hétfőtől csütörtökig 8.30 – 17.00-ig, pénteken 8.30 – 16.00 óra között tart nyitva. Címük: 1035 Budapest, Kerék u. 4.

Könnyen megközelíthető az üzlet, hétköznapokon nagyon jó a parkolási lehetőség is.

Amit a Dierre kulcsokról tudni kell, hogy a tollas kulcsok szabadon, bárhol másolhatók, ezekhez nem tartozik semmiféle kártyavédelem. Érdemes azonban profi helyen másoltatni a kulcsokat, ahol ez a főtevékenység, nem pedig plázákban, ahol cipőkkel is foglalkoznak. Erre azért van szükség mert fontos a kulcsmásolat minősége, melyet eredeti alapanyag használat jellemez, egyéb esetben a kulcsmásolat nem pontos és gyorsan tönkre is teheti a zárszerkezetet.

A rövid cilinderkulcs, mint pl. az Iseo R7, nem másolásvédett, azaz szabadon másolható.  Ilyenkor a másolás laponmart kivitelre történik. A kulcs elkészítése pár percet vesz igénybe, megvárható, kedvező áron, garanciával a Kerék utcai üzletben.

Mikor kell Dierre kulcsot cserélni?

Akár tollas-, akár cilinderes Dierre zárról beszélünk, új lakásba költözéskor, bérlő- és tulajdonosváltáskor, a beköltözéstől után egy percig sem szabad a régi zárat használni! Régi kulcsok bárkinél lehetnek!

Szintén kulcs- vagy zárcserére szorul a nehezen működő, akadozó Dierre zárszerkezet. Ezeknek előjele van, pl. nehezen fordul a kulcs, egyre nehezebben lehet betenni vagy kihúzni azt a zárból, az ajtót emelgetni, húzni kell.

Nálunk mindenfajta mechanikus Dierre biztonsági zárat, egy- vagy többpontos kivitelben megtalál. Ha vásárolni szeretne, a beazonosítással kell kezdeni, hiszen az olasz Dierre gyártó többfajta kiváló minőségű trezorzárakat szerel az ajtókba, különböző méretben, különböző nyitási irányban.

Tollas kulcs kontra cilinderes

A tollas kulcsok általában hosszabb kivitelűek, 90 mm-től 106 mm hosszúságig terjednek. Ezek sajnos a zsebben, táskában kényelmetlen viselésűek, így ha az ajtó ilyennel van ellátva, ezt kell használnunk. Új ingatlanba költözésekor viszont nem kell az ajtót szétszedni, a zárat át lehet kódolni. Ha nagyon ragaszkodik valaki hozzá, akár bicskakulcsos kivitelt is tudunk szerezni, 12.000 Ft/darabártól. Ezeket Olaszországból rendeljük, raktáron nem tartjuk.

A cilinderes kulcsok kb. 5 cm hosszúságúak, a Dierre New Power, az Iseo R7 zárbetét a jellemző változat. Függőlegesen vagy vízszintesen kell a kulcsot a zárba helyezni. 5 db kulcs tartozik a zárbetétekhez. Ezeket is folyamatosan raktárkészleten tartjuk. A zárbetéteket nem lehet kódolni, biztonsági okok miatt azokat mindig cserélni szükséges.

Dierre/Atra zártakarók
Dierre/Atra zártakarók