Cisa zárak és kulcskészletek forgalmazása raktárkészletről

A Cisa zárak kivitelei, típusai

A Cisa 3 irányú biztonsági zár annak idején fixlamellás kivitelben mutatkozott be Magyarországon, ám az idő előrehaladtával és a technika fejlődésével, ma már sok programozható, kódolható zárszerkezet is jelen van a piacon.

Ezekről annyit kell tudni, hogy zárcsere vagy kulcselvesztés esetén egyetlen mozdulattal megoldható a másik kulcsra történő programozás, kódolás, a komplett zárszerkezet kicserélése nélkül. A magyarországi biztonsági ajtókban ez a 3 irányba működő, négyütemű, tanítható biztonsági trezorzár egy nagyon precíz szerkezet, amely finoman, halkan működik.

A Cisa több ponton záródó zár három irányba tol ki záródási pontokat. Az olasz Cisa zár – mint már említettük -, kétfajta változatban létezik. Az egyik a soros, fixlamellás verzió, amely az ajtó belsejében van felfüggesztve négy csavar által, illetve a kódolt változat. Mindkét változat négy tüskével rendelkezik, a csapdazár nyelve a tüskék felett található. Létezik olyan Cisa trezorzár is, amely három tüskét tol ki a nyelv alatt. Zárcsere, zárvásárlás esetén fontos beazonosítani pontosan a zárszerkezetet, melyben szívesen segítünk, ha küld a szerkezetről egy fotót számunkra. A Cisa zár középső rudjában/tüskéjében egyébként olvasható is a Cisa márkanév.

Cisa biztonsági trezorzár vásárlás könnyedén, gyorsan

Cégünk webshopjában könnyen, gyorsan megvásárolhatja mind a Cisa zárszerkezetet, mind a hozzá való kulcskészleteket. Minden termékünk raktárkészleten van, így nem kell napokat, heteket várni, mint más webáruházaknál! Sőt, mi a délig leadott rendeléseket már másnap házhoz is szállítjuk!

Az alábbiakban tájékozódhat arról, mely esetekben van szükség a zárcserére. Így könnyen be tudja azonosítani, hogy az Ön zárjának mi a problémája. Ilyenkor érdemes az új zárat mielőbb beszerezni tőlünk.

A komplett zárszerkezet cserére az alábbi esetekben van szükség:

Régi, öreg zárszerkezet esetében

Mint azt már rengetegszer említettünk, egy öreg, nagyon sokat használt, kopott zárszerkezetet nem szabad javítani. Egyrészt nincs hozzá alkatrész utánpótlás, de ha lenne, sem érné meg, mert el kéne vinni a zárat egy zárszaküzletbe, ahol a belsejét átnéznék, esetleg egy-két alkatrészt, rugót kicserélnének benne, sok pénzt elkérnének érte, utána vissza kéne azt szerelni az ajtóba, és semmi garancia nincs rá, hogy ne legyen vele megint baj, akár a rá következő héten. A józan gondolkodás a zárcsere mellett van, le kell cserélni, amire garancia van és az elkövetkező 10 évben nincs vele gond.

Kulcselhagyás miatti zárnyitás után

Itt fontos megemlíteni, hogy egy bezárt zárszerkezet kinyitása rongálással, azaz a zár megfúrásával jár. A fúrás után a zár már nem használható, így az azonnali cserére szorul, hogy legyen mivel bezárni az ajtót. Rendelje meg tőlünk az új Cisa zárat!

Meghibásodott, tönkrement zár esetében vagy annak nyitása után

Ilyenkor ugyanaz a helyzet, mint a fenti esetben. Ha kulcsra van zárva az ajtó, és akkor romlott el a zár, akkor szintén meg kell fúrni a zárszerkezetet a nyitáshoz, amit ezután ki is kell cserélni. A szerencsésebbik eset az, amikor nyitott állapotban adja meg magát végleg a zár, így csak egy egyszerű zárszerkezet cserét kell elvégezni, és nem kell a pluszköltséggel járó zárnyitással is bajlódni.

Új lakásba való költözéskor

Ilyenkor azért szükséges a zárcsere, vagyis inkább az új kulcsok, mert soha nem lehet tudni, hogy kinél maradt egy esetlegesen lemásolt kulcs. Nem szabad és nem is érdemes kockáztatni, a biztonság érdekében el kell végeztetni a zárcserét vagy a zárkódolást. Fontos tudni, hogy kódolható-e a zárszerkezet. Ha igen, akkor elegendő egy zárkódolást elvégezni, amely gyorsabb és olcsóbb is. A zárkódoláshoz az új kulcskészletet itt tudja megrendelni.

Ha nem biztos a dolgában 100 százalékra, küldjön nekünk egy fotót az ajtó éléről, a zárszerkezet tüskéiről, mi segítünk beazonosítani, hogy kódolható-e a Cisa zár. Email címünk: zarszerviz365@gmail.com

Cisa ajtózár átkódolása új kulcsokra

A kódolható Cisa zárszerkezetet arról lehet felismerni, hogy az ajtó élében, ahol a zár tüskéi kijönnek, legalul a tüskék alatt található-e egy, az előlapból kb. 2 mm-t kiemelkedő állító csavar. Amennyiben ez ott van, akkor a szerkezet kódolható. Ha nincs ott, akkor a szerkezet fixlamellás, így zártestet is ki kell cserélni.

Maga a kódolás egy nagyon egyszerű folyamat, gyors és semmi ördöngösség nincs benne. A kódolásnak három feltétele azért van. Az egyik, hogy a szerkezetnek precízen és finoman kell működnie, nem akadozhat, nem szorulhat. A másik feltétel, hogy minimum egy kulcsnak meg kell lennie, ami működteti a zárat. A harmadik pedig, hogy a zár viszonylag fiatal legyen.

A zárkódolás során egy 3 vagy 5 kulccsal rendelkező kulcskészletet kell magára a zárra rátanítani, rákódolni. A kódolás folyamata kb. egy percet vesz igénybe. Ezt bárki el tudja végezni, nem szükséges hozzá semmilyen szaktudás. Az új kulcskészlet egy mozdulattal beprogramozható, ezután a zár csakis az új kulcsokkal nyitható és zárható.

Ha elhagyja a lakáskulcsot, a teendő ugyanaz. Ezzel az eljárással sok kellemetlenség elkerülhető, mert nem kell az ajtót szétbontani a zárcseréhez. Mivel a kulcsok variációszáma milliós nagyságrendű, az azonos kulcsok lehetősége teljesen kizárt.

A Cisa zárat és a hozzá tartozó kulcskészeteket raktárkészletről biztosítjuk ügyfeleinknek, így nem kell a nyitás után zár után kutatni, sem pedig napokat várni arra, míg egy zárszerviz cég beszerzi azokat!