Hogyan cseréljünk zárat Dierre ajtóban?

Leginkább házilag sehogy, mert a Dierre ajtó nem egy műanyag ajtó, amiből csak kihúzom és berakom a zárbetétet és már kész is. Illetve nem egyszerű, sztenderd kialakítású zárbetét van ebben az olasz ajtóban. Mi nemcsak forgalmazzuk a Dierre ajtóba való zárbetéteket, pl. Dierre New Power, Iseo R90, valamint Iseo R7, hanem beszereléssel együtt, kompletten is kínáljuk szolgáltatásunkat Budapesten és Pest megyében.

Tovább olvasom

Biztonsági ajtó zárszerviz, Budapest kerületeiben

A zárak forgalmazása, kereskedelme cégünknél idén lesz 20 éves. Mivel nagy igény mutatkozik a zárak folyamatos beszerelésre is – mert a zárak egyre speciálisabb, komoly szaktudást, szerszámozottságot és tapasztalatot igényelnek -, ráálltunk a szervizhálózat bővítésére. Főként Budapesten végzünk szerelési munkákat, de ha valakinek nem annyira sürgős, és pl. egy régi Viro zárja van Pécsett, akkor egy előre egyeztetett időpontban oda is lemegyünk és megcsináljuk, előre megbeszélt áron, számlával, garanciával.

Tovább olvasom

Dierre szakszerviz igénybevétele Magyarországon

Az elsők voltunk, akik ezt a szervizszolgáltatást beindították Magyarországon, csak azért nem mi végezzük az összes munkát, mert nem bírunk ennyi feladattal. Hogy mások is bekerültek a képbe, az várható volt, hogy milyen sikerrel, azt hagyjuk. A szervizszolgáltatóknál a legfontosabb tényező, hogy az a feladat, amit csinál, pl. zárnyitás, zárcsere, zárkódolás, zárbetét csere, az mindig szakszerűen és megfelelően legyen elvégezve. Továbbá a szervizautó olyan felszereltségű legyen, hogy ne kelljen felesleges köröket futni, hogy nincs zártest, zárbetét, kulcskészlet, címkegarnitúra. Azt tudni kell, ha nem minket választanak, 20-30 ezer Ft-tal többet fizetnek majd, mert a szervizek 90 százalékánál semmilyen Dierre zártest és zárbetét nincs a szervizautóban, így a dupla kiszállást majd a megrendelő fogja kifizetni. Csak épp ezt ő nem tudja.

Tovább olvasom

Olasz tekerőgombos zárbetétek forgalmazása

Hagyományos zárbetétet bárhol lehet vásárolni, már barkácsáruházakban is. Ám olasz gyártmányú, kívülről kulcsos, belülről hosszított tengelyes típust, melyre belülről tekerőgomb szerelhető fel, azt jóformán csak mi árulunk, mégpedig jó minőségben, kedvező áron, kódkártyás kivitelben. Ilyen pl. a Dierre New Power zárbetét, az Iseo R7 cilinder és a legújabb fejlesztésű R90 zár, mely cégünk saját profilja, ezt más nem is árulja. Budapest IV. és X. kerületében a Metrodom lakópark tele van Dierre bejárati ajtókkal, melyekhez ilyen betétet tőlünk tud vásárolni.

Tovább olvasom

Melyek a legnépszerűbb zárak Magyarországon?

A legnépszerűbb bejárati ajtózárak Magyarországon a műanyag ajtóban lévő, felhúzó kilincses zárszerkezetek. A második helyen a kínai zárak vannak (HiSec, TerraSec, Secdoors – egykutya) a kínai ajtókban. Szintén népszerűek a hazai gyártású Nívó bejárati ajtók, ezek már jó alapanyagból készülnek. Továbbá az egyre jobban feltörekvő, Olaszországból nagyszámban importált és lakóparkokba beépített Dierre ajtók. Ezen kívül még jut bőven elég ajtózár a piacra, pl. Superlock, Mul-T-Lock, Gerda, Delta ajtózárak. És meg kell említenünk a magyar kisiparosok által készített egyedi biztonsági ajtókat is, a gyártó által meghatározott trezorzár szerkezetekkel és zárbetétekkel.

Tovább olvasom

Hány zár legyen a bejárati ajtón felszerelve?

Otthonunk védelme a legfontosabb dolgok közé tartozik. Elsősorban meg kell néznünk, és akár egy szakember bevonásával felmérést is szükséges csináltatni, hogy a bejárati ajtó mostani állapotában milyen védelmet nyújt, ellátja-e a biztonsági feladatát, vagy szükséges pótzárak felszerelése. Azt, hogy hány zár szükséges, több tényező határozza meg, pl. biztosítói előírás, az ajtó anyaga, szerkezeti felépítése. Érdemes inkább egy-két minőségi zárat szereltetni az ajtóra, mint hogy 4-5 különböző különálló zárat, láncot, rácsot, hevederzárat rakatni rá, harmatgyenge, olcsó betétekkel, melyek egyébként másodpercek alatt nyithatók speciális szerszámmal. Nem is beszélve arról, hogy a zárak az ajtó kinézetét rontják, a súlyuk miatt terhelik az ajtózsanért, így az ajtólap és a tok egy idő után egymásba ér, elkezd szorulni, és visszatérünk a lentebb is ismertetett beletört kulcs szituációhoz.

Tovább olvasom

Tanítható Cisa zárakhoz 5 db-os új kulcskészlet

Azoknak a lakástulajdonosoknak, akiknek olyan biztonsági ajtójuk van, amelyekben olasz gyártmányú, kódolható/tanítható Cisa zárszerkezet található, érdemesebb az 5 darabos kulcsgarnitúrát megvásárolni a programozáshoz, pl. kulcselhagyáskor, tulajdonos- vagy bérlőváltás esetében.

Tovább olvasom

Belső tekerő- gyerek vagy pánikzár, kallantyú, ráfordító

A kínai ajtótulajdonosok különböző neveket használnak az ajtózáron belüli, pontosabban a kilincspajzsra rászerelt kézzel fordítható tekerőgombra. Ez a tekerőgomb csak belülről zárható. Lényege a kulcs nélküli zárás. Hazaérkezés után egy mozdulattal elfordítható, és az ajtó zárva van, kívülről nem lehet nyitni. Pontos neve nincs ennek a kis szerkezetnek, úgyis mindenki másképp nevezi. Maga a belső ráfordító a felhasználás szempontjából nem rossz ötlet, viszont többször fordult már elő, hogy a gyerek belülről bezárta, így kívülről a szülők nem tudtak bemenni, hiába volt kulcsuk. Szerelőt kell ilyenkor hívni a zárpajzs lefúrásához, majd az ajtó kinyitásához.

Tovább olvasom

Ajtózár-szerkezet vagy zárbetét – mindenki összekeveri a kettőt

A „zár” szó elég tág fogalom, ha valaki zárat szeretne vásárolni. Ilyenkor valamilyen módon ki kell derítenünk, hogy zárszerkezetről vagy a zárbetétről van-e szó. A laikus számára a zár, az zár, de nekünk, mint eladóknak tudni kell, hogy esetleg a többpontos zárszerkezet ún. szerkezeti része ment tönkre vagy a betéttel van gond. Maga a szerkezet lehet egy- vagy háromirányba záródó kivitel. A másik része a zárbetét, amit esetleg költözés miatt szeretne kicserélni vagy a hosszútávú használat miatt hibásodott meg.

Tovább olvasom