Kínai kilincs – csíkos vagy pöttyös

Ezek a kilincsek Kínában készülnek, több tartományban, különböző gyárakban. Több tízezresével ontják ki magukból a gyárak ezeket a termékeket. Mivel a kínai gyártók is konkurálnak egymással, így be-bekéregetnek másik gyár termékeiből és ahhoz igazítják nagyjából a saját formát, illetve azokat a méreteket, amelyeket a kínai szabvány megad e téren.

Tovább olvasom

Dierre zárszerkezet, zárbetét, kulcskészlet, kilincs-tartozék

Webáruházunkban igyekszünk szinte minden Dierre ajtóhoz kapcsolódó zár-terméket raktáron tartani, ami szükséges lehet. Minden, amit hirdetünk raktárkészleten van, nem kell rájuk várni semennyit! A legfontosabb, hogy a záraknál van külön nyitási irány, a kulcsoknál fontos a kulcs-szár hossz, a zárbetéteknél védett, gombos profil, a címkéknél pedig ezüst, bronz vagy réz színek választhatók.

Tovább olvasom

Hevederzár betétek megvásárlása, otthoni szerelése

A hevederzár betéteket a sima ajtózár betétektől úgy különböztetjük meg, hogy zárbetét közepén, a gyárban felszerelt, ún. tolókavivő helyére fogaskerék kerül beszerelésre. Ahogy a kulcs forgatása történik, a fogaskerék fogai belekapaszkodnak a hevederzár fogasléceibe, azok pedig kitolják a heveder-szerkezetből kijövő zárnyelveket. A hevederzár-betétek hossza általában 31/55 mm-es kivitel, de ajtóvastagság függvényében, lehet akár 31/60, 31/70, 31/80 mm hosszúságú is. A hosszabb hevederzár-betétek ritkábban fordulnak elő, de mi ilyet is tartunk raktáron, ha igény lenne rá.

Tovább olvasom

Dierre kulcskészlet vásárlás házi zárkódoláshoz

A Dierre zárkódolás során nem kell szétszedni a biztonsági ajtót, mert az olasz Dierre cég úgy módosította az új zárat a régihez képest, hogy a kényelmi funkciót helyezte előtérbe. A Dierre trezorzár belső szerkezete úgy van kialakítva, hogy a fix lamellákhoz kapcsolódó, kivehető kulcsgerendát, kulcstőkét, a kilincs alatt lévő szerelőnyíláson keresztül el tudjuk távolítani és egy másik kulcstőke beszerelésével, máris az új kulcs működteti a zárat.

Tovább olvasom

Potent rászegző zár több méretben

Amikor Potent zárakról értékesítéséről beszélünk, akkor igazából a felső másodzárra gondolunk. Erről a zárról azt kell tudni, hogy az ajtóra utólag rászerelhető, biztonsági másodzárként funkcionál. Szinte minden ajtóra felszerelhető, összefogó hevederzárként még kétszárnyú ajtókra is installálható.

Tovább olvasom

Mottura zárak, zárszerkezetek forgalmazása

Amennyiben meghibásodott, tönkrement, vagy elöregedett és már akadozva, nehézkesen működik a Mottura típusú biztonsági zár az ajtóban, érdemes azt kicserélni. A nem kellő időben történő zárcsere a zár teljes tönkremeneteléhez vezethet, amiből adódóan egyszer csak nem fog kinyílni az ajtó.

Tovább olvasom

Securemme biztonsági zár forgalmazás

Az olasz Securemme biztonsági záraknak, leginkább a több ponton záródó változata van a magyarországi biztonsági ajtókba beszerelve. A több ponton történő záródás azt jelenti, hogy három irányba tol ki hosszabbítható nyúlványokat a zárszerkezet.

Tovább olvasom

Olasz CR biztonsági ajtózár forgalmazás

A CR márkájú biztonsági zár elég elterjedt Magyarországon. A trezorzárak esetében két fontos méret van, az egyik a zár eleje és a kilincstengely közepe közötti távolságra utal, a másik pedig a kilincstengely közepétől a kéttollú kulcsnyílás közepéig tart. Az első esetben ez 63 mm, a második esetben pedig 85 mm.  A CR trezorzár egy piros színű keménykarton dobozban vásárolható meg. A dobozban található maga a CR zárszerkezet, amelyhez tartozik két darab kulcslyuk takaró címke és 3 db gyári kulcs, műanyag tasakba lefóliázva. A kulcsok hossza megközelítőleg 8 cm. A CR fixlamellás szerkezet kulcsaira jellemző, hogy az egyik sarkuk le van törve és a kulcs fejében a CR mod dep felirat található.

Tovább olvasom