Betörési módszerek nyílászáróknál

Mai blogunkban a betörési módszerekről írunk részletesebben, hiszen sokak számára fontos ez a téma. A betörési statisztikák szerint Magyarországon a fővárosban a leggyakoribbak a betörések. 10 kísérletből 9 meg is valósul, a gyenge ajtóknak és a zárak rossz, silány minőségének köszönhetően.

Tovább olvasom

A biztonsági zárak fejlődése a bejárati ajtóknál

A zárak elképesztő fejlődésen mentek keresztül az elmúlt 30 évben. Olyan mértékben fejlődött a biztonság, mint ahogy a telefonok és az autók. Gondolom, a velünk hasonló korosztály is tudja, milyen volt egy Trabantban vagy egy Zsiguliban ülni, és azt is tudja, milyen pl. egy német autógyártó 2019-es autója, az miket tud pontosan.

Tovább olvasom

A szakszerűtlen ajtóbeépítés hibái

Általában gyakran van sok probléma azzal, hogy a bejárati ajtó nehezen záródik, gondot okoz a kulcs elfordítása. A legtöbbször a probléma a rossz, szakszerűtlen ajtóbeépítésből adódik, mivel, ha egy bejárati ajtó nem a megfelelő módon lett beépítve, akkor az kihatással van a zárszerkezet működésére, az ajtó becsukására és nyitására is.

Tovább olvasom

Zárbetét behelyezése, beszerelése

A zárbetét behelyezése, beszerelése mindig attól függ, hogy milyen ajtóba, zárba, zárszerkezetbe kell betenni. Nem mindegy, hogy tollas kulcsos, cilinderbetétes, fogaskerekes, műanyag ajtó, kínai ajtó, kertkapu, garázsajtó vagy bármilyen más típusú a zárszerkezet, amit európai profilú zárbetét működtet. Nálunk csakis európai profilú, kialakítású és méretű zárbetéteket lehet vásárolni, olcsó, kínai zárbetéteket nem forgalmazunk! Nincs szükség az ügyfél által jogosan leírt panaszokra, véleményekre, ami a hibás működésből adódhat a kínai zárakkal kapcsoltban. Évek óta értékesítünk izraeli zárakat, nekünk s ügyfeleinknek ez bevált. Más típusú terméket ilyen nagy méretszortimentben nem tartunk.

Tovább olvasom

Biztonsági hevederzár bejárati ajtóra

Zárkereskedésünkben a biztonsági zárak mellett hevederzár forgalmazásával is foglalkozunk, fehér és barna színben, 4 cm-es ajtóvastagságtól 7 cm-ig bezárólag. Ennél vastagabb bejárati ajtóra nem tudunk hevederzárat biztosítani, ezek már extrém méretnek számítanak, és olyan ritkán van rá kereslet, hogy nem éri meg vele foglalkozni.

Tovább olvasom

HiSec ajtó kilincs és zár

Magyarországon, de főként Budapesten, talán a kínai ajtók száma a legnagyobb, ez az egyik legelterjedtebb bejárati ajtóváltozat. Ez azt jelenti, hogy a népszerűsége igencsak magas, csak éppen azt nem tudják a vásárlók, hogy ez az ajtó jó zárbetét nélkül egyáltalán nem védi a lakást! Márpedig jó zárbetét, az nincs benne…

Tovább olvasom

Biztonságos zár

Milyen a biztonságos zár? Nálunk a MABISZ által bevizsgált zárak széles méretválasztékban, jelentős raktárkészletről azonnal elérhetők. A zárszerkezet vagy zárbetét kiválasztásakor több szempontot kell figyelembe venni, ilyen pl. a bejárati ajtó minősége, a védeni kívánt érték nagysága, de a legfontosabb a család, a magánszféra védelme.

Tovább olvasom

Acél biztonsági ajtó kilincs

A legtöbbet eladott ajtók egyike a kínai importból származó HiSec ajtó, Secdoors ajtó, vagy még az ezeknél is silányabb minőségű, barkácsáruházakban kapható különböző acélajtó. Ezekkel kapcsolatban a legtöbb gond vagy a kilincs rugótörése, vagy magának a kilincs fogantyújának a külső vagy belső oldali letörése, repedése miatt lép fel.

Tovább olvasom