Biztonsági ajtó zárszerviz, Budapest kerületeiben

A zárak forgalmazása, kereskedelme cégünknél idén lesz 20 éves. Mivel nagy igény mutatkozik a zárak folyamatos beszerelésre is – mert a zárak egyre speciálisabb, komoly szaktudást, szerszámozottságot és tapasztalatot igényelnek -, ráálltunk a szervizhálózat bővítésére. Főként Budapesten végzünk szerelési munkákat, de ha valakinek nem annyira sürgős, és pl. egy régi Viro zárja van Pécsett, akkor egy előre egyeztetett időpontban oda is lemegyünk és megcsináljuk, előre megbeszélt áron, számlával, garanciával.

Zárszerviz keretein belül minden munkát vállalunk, legyen szó vasalat cseréről, hevederzár-betét cseréről, világító kilincs cseréjéről rugótörés miatt, egyedi másodzárak telepítéséről, zárkódolásról (tanítás), kertkapuról, szobaajtóról. Hívjanak, mi mindenre keresünk és kínálunk megoldást!

Postaládazár helyszíni cseréje szakszerűen

Mindenkinek van postaládája, legyen az kültéri, beltéri, társasházi, lépcsőházi, stb. Nem egy bonyolult zár van benne, sokan meg is oldják maguknak a zár kicserélését. Viszont a másik tábor minket választ, aki nem akar bajlódni vele és különféle zárak után rohangálni, hogy melyik jó a postaládába, milyen szerszám kell a cseréhez. Ők inkább megfizetik a komplett szolgáltatás díját, ezzel időt, energiát és stresszt spórolva meg maguknak.

Legalább 10 féle különböző méretű, profilú, fajtájú, 2 kulcsos postaládazárat tartunk a szervizautónkban. Így Budapest összes kerületében, egy-két munkanapon belül el tudjuk végezni a postaládazár kicserélését.

Műanyag felhúzókilincses ajtózárbetét kicserélése

Általában fehér és barna műanyag ajtókkal találkozunk munkáink során. Zárszerkezetük lehet emelőkilincses vagy kulccsal működő kivitelű. A műanyag ajtókban ún. szalagzár, vagy más néven vasalat végzi a záródást, vagy a kilincs felemelésével, vagy a kulcs elfordításával. Ezekből a különböző méretű, márkájú típusok vannak, pl. Roto, GU, Maco, Fuhr, Schüring, Metalplast, ARX, Pavo, amelyek osztása bármilyen lehet.

Ahhoz, hogy biztonságban tudjuk a lakásunkat, mindig a zár lelkét, azaz a zárbetétet kell profi kialakításúra cserélni. Lapon mart, azaz fúrtkulcsos kivitel a jó választás. Nálunk az 5 kulcsos, interaktív csapos RB Keylocx zárbetét ilyen. Kódkártyás, törésvédett, Mabisz 5-ös tanúsítvánnyal. Gyors, szakszerű, garanciális zárbetét cserét tudnunk mindenki számára biztosítani, akár aznapi munkavégzéssel. Kiszállási díj Budapest területén nincs, ha minket kérnek fel a zárcserére!

Miért kell a kínai ajtón zárat, zárbetétet cseréltetni?

A legtöbb probléma a kínai bejárati ajtókkal 15 évre vezethető vissza, amikor bejöttek a HiSec, Secdoors, TerraSec és egyéb ma már barkácsáruházban is kapható ajtók. Minőségbeli és anyaghibákból adódó szorulás, törés alakul ki az ajtózárakkal kapcsolatban, így folyamatosan pótolni kell a tönkrement szerezeteket, letört kilincseket. Ami a legrosszabb és legelkeserítőbb, hogy a napi betörések száma több száz, mind ezeken az ajtókon keresztül. A kínai betét olyan gyenge felépítésű, hogy a betörők célszerszámai pillanatok alatt kinyitják a zárat és a lakásba betörnek, áldozattá válnak az emberek, eltűnnek a tárgyaik és lelki sérülés is keletkezik.

Célszerű, ahol lehet, mindkét zárbetétet magasabb biztonságúra átcserélni, mert egy zár nem mindig visszatartó erő. Ha a betörő akadályba ütközik továbblép, inkább a gyengébb betétes ajtót választja.

Huzat által becsapott, gombos bejárati ajtónyitás

Közel 20 éve foglalkozunk zárak értékesítésével és mindenfajta ajtózár cseréjével. Rengeteg olyan hívást kapunk, ahol az ajtón kívül fix gomb van felszerelve és a kulcs belülről benne maradt a zárban, vagy csak egyszerűen bennmaradt a lakásban. Az illető meg kilépett a lakásból és pl. a huzat becsapta az ajtót, vagy véletlenül behúzta maga után. Persze ezután rögtön felvillant, hogy a kulcs belül maradt, így máris kizárta magát a lakásból. Pontosabban nem is zárva, csak a zárnak a nyelve maradt benn a helyén. Belülről ez nyitható is lenne a kilincs lenyomásával, de mivel kívülről a gomb fix, nem nyitható, a nyelv mozgatását pedig a kulcsnak kéne végeznie.

Mi lehet a megoldás ebben az esetben?

Nagyon praktikus eszközeink vannak ennek a feladatnak az elhárítására, az ajtó sérülésmentes kinyitására. Nyilván van egy kiszállási díja és munkadíja ennek a történetnek, erről mindenképpen érdeklődjön telefonon! Díjszabásunk függ a helyszíntől (Budapest, Pest megye vagy vidék). Jó tanács, hogy ne feszegessék, ne hívják a gondnokot, mert a helyre nem hozható rongálási kár sokba fog kerülni! Kollégáink szakszerűen, gyorsan és mindenfajta rongálás, roncsolás nélkül tudják nyitni a becsapódott ajtókat, semmilyen helyreállításra, zárcserére ezután nem lesz szükség!