Biztonsági ajtó zárbetétek

Egy bejárati ajtó attól biztonságos, hogy a szerkezeti elemei acélból, tömör anyagból -nem pedig, mint a HiSec, Secdoors és TerraSec ajtóknál vékony lemezből- készülnek. Ez az alappillér. Az ezt követő biztonsági lépés a többpontos zárszerkezet, amely reteszeli az ajtótokot az ajtókerettel. A fő biztonságot pedig a jó, megbízható zárbetét alkotja, ezen nem szabad spórolni! Amit mi kínálunk: Mabisz 6-os minősítésű, prémium kategóriájú, 3 kulcsos, törés- és másolásvédett LOCXIS zárbetét, amely önmagában az összes mechanikai védelemmel el van látva, amelyekkel egy zárbetét büszkélkedhet. Bővebben a betétről itt olvashat.

Fő ismérvük a törésvédelem

A törésvédelemnek mindenképpen van jelentősége, hiszen az egyik leggyakoribb zártörési módszer az országban a zártörés. Ilyenkor a törésvédelemmel nem rendelkező zárbetétet eltörik, majd a szerkezetet visszanyitják és az ajtó nyitva van.

Szintén fontos a törésvédelem ha a zárbetétet körülvevő törésvédő pajzsot lefeszegették, megrongálták vagy az vékony anyagból készült, esetleg kívülről van felcsavarozva. Ilyenkor szintúgy hatalmas a kockázat, könnyű a bejutás a betörőnek. Ilyenkor a zárbetét ismét hozzáférhetővé válik, így a törésvédelemmel nem rendelkező zárbetétet zártöréssel, vagy magkihúzással el lehet törni, miáltal az ajtózár szerkezet visszanyithatóvá válik.

Az RB zárbetét család mindegyik tagja törésvédelemmel el van látva, így, ha még a pajzsot le is feszegetik az ajtóról, a zárbetét nem törhető el, a biztonsági ajtózár nem nyitható vissza! Sőt, rongálás esetén saját kulcsával még nyitható a zár, így nem kell zárnyitási költséget pluszban megfizetni egy gyors-zárszerviz szolgáltatónak!

Finomnyitás elleni védelem – nagyon kevés zárbetét rendelkezik ezzel!

A finomnyitás egy nyitási technika, amelyet speciális szerszámmal végeznek. Egy ún. zárfésű segítségével a zárbetét csapjait lenyomogatják, miáltal azt az eljárást szimulálják, mintha a saját kulcsa nyomná le azokat. Így a zárbetét kinyitja a zárszerkezetet. Ezt a technikát nevezzük manipulációs zárnyitásnak.

Az RB LOCXIS és SKG zárbetét csaprendszere duplasoros, ami azt jelenti, hogy a külső csapsor belsejében még egy extra, belső csapsor is be van helyezve. Ez az ún. csap a csapban csaprendszer. Ha egy csapot lenyomnak a zárfésűvel, akkor a belső csap aktiválódik, így ezt is le kellene nyomni, ám egyszerre a kettőt nem lehet. Nos, ezek a rozsdamentes csapok két sorban helyezkednek el a betétben, egy sorban 5 darab, azaz összesen 10 darab. Továbbá, ha ez még nem elég, a kulcsfejben is található egy különálló, mozgó alkatrész (interaktív csap), amely további csapot aktivál. Magyarul ez azt jelenti, hogy nem egy, hanem legalább kettő zárfésű kellene a kifésüléséhez, illetve 4 kéz, ami mozgatja azokat. Ebből ugye egyik sem kivitelezhető.

Nagyon fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy csak a duplasoros és/vagy interaktív csaprendszerrel ellátott betétek nem kifésülhetők, miáltal az ügyfelek gyakran át vannak verve a forgalmazó által, aki feltünteti a zárbetét dobozán, hogy „finomnyitás ellen védett”. Ez nem igaz! A nem külső- és belsőcsapos, valamint mozgó alkatrésszel nem rendelkező, nem interaktív csaprendszerrel ellátott zárbetétek könnyen kifésülhetők! Magyarországon jelenleg csak kétfajta zárbetét létezik, amelyek interaktív csapokkal vannak ellátva, amelyből az egyik brand az RB LOCXIS, SKG és Keylocx zárbetétek!

Kártyavédelem az illetéktelen kulcsmásolás ellen

A kártyavédelem az ügyfél biztonságát hivatott szolgálni. Az RB kulcsok 2030-ig szabadalmi védelemmel vannak ellátva. Mit jelent ez?

Az RB kulcsokat csak a kódkártya ellenében másolják le, Budapesten, egyetlen helyen, a Kulcskirályban! Sehol máshol! Hogy miért? Mert az RB betétekhez tartozó nyerskulcs nincs forgalomban, azokat még a nyerskulcs-gyártó nagyvállalatok sem gyárthatják!

A kulcsmásoláshoz szükséges nyerskulcshoz, csak a gyártó RB által gyártott kulcsokat lehet használni. Ez pedig kizárólag cégünkön, mint kizárólagos forgalmazón keresztül érhető el, mi pedig csak partnerünknek, a Kulcskirálynak biztosítunk nyerskulcsokat. Ezt a műveletet szigorú szerződések szabályozzák!

Az RB kulcsok esetében nyugodt lehet: ha bárkinek is ad kulcsot, ő nem fogja tudni az Ön háta mögött lemásolni azt! Kizárólag az eredeti RB kulcs és a kódkártya másoláskor történő átadása ellenében készítenek kulcsmásolatot!

Az RB zárbetét belülről egy tekerőgombbal is ellátható, így nem kell kulccsal zárni az ajtót, elég a belső tekerőgombot elfordítani a teljes biztonság érdekében! A zárbetétben vészfunkció is kialakítható, így ha belülről zárva van, és esetleg a kulcs benne marad, akkor is kinyitható kívülről.

Amennyiben szeretné, hogy a bejárati ajtóban RB prémium kategóriás, Izraelben gyártott, profi zárbetét legyen, keresse ügyfélszolgálatunkat a részletek pontosítása végett!

Biztonsági ajtó zárbetétek