Azonos zárlatú zárbetétek, zárrendszerek

Talán sokan nem tudják, hogy mire is jó az egy kulccsal való működtetés, illetve a hozzá nem értők szájából a legtöbbet elhangzott mondat: „Ha egyforma a zár, könnyebben ki tudják nyitni.” (Amely kijelentés ráadásul nem is igaz!)

Hogy mindenki számára érthető legyen a dolog, íme egy kis tájékoztatás az RB zárbetét széles körben történő felhasználhatóságáról, ezen belül is, elsősorban az azonos nyitású/zárású kényelmi funkció kialakításáról.

Nagyon sok ember hatalmas kulcscsomókkal járkál. Egy családi ház zárjainak kinyitásakor, helyiségeinek használatakor 6-7 különböző kulcsot kell használniuk az ott élőknek. Aki például egy társasházban lakik, és van egy alsó zárja, egy felső zárja, meg egy hevederzárja, annak is 3 különböző kulcsot kell keresgélnie a sötét lépcsőházban, vagy a rengeteg táska, szatyor cipelése közben.

Ha ön azonos zárlatot szeretne készíteni, a következő a megrendelés menete. Megadja nekünk a zárbetét fajtáját (LOCXIS vagy Keylocx), a darabszámot, a méreteket.

Nézzünk pékldákat erre. Hat zárbetétet rendel az ügyfél a LOXCIS zárbetétből azonos zárlattal. A kertkapuba általában normál méretű, 31/31 mm méretű zárbetét van. A Hörmann szekcionált garázsajtóban egy 10/30 mm méretű félbetét van, a teraszajtóban egy 45/45 mm méretű zárbetét van, a bejárati ajtóban egy 50/40 mm-es zárbetét van, fölötte pedig egy belső tekerőgombos, kívülről rim cilinderes zárbetét van, illetve a postaládáján egy olyan euro-profilú zárbetét található, amit helyettesíteni tudunk az RB postaláda zárjával. Tehát nekünk ennyire részletes tájékoztatás kell, ez alapján tudjuk elkészíteni az egykulcsos zárrendszert, amit futárszolgálattal küldünk. A kikalkulált árat mindig tartjuk, erre csak a szállítási költség tevődik rá, ami súlyfüggő. Persze vannak egyszerűbb, két zárból álló azonos zárrendszerek is, ami pl. lehet egy ház első és hátsó bejárati ajtaja, vagy egy lakásajtó 2 db zárja.

Tipp, javaslat: Ha az eddig használt zárbetét jól működik, csak másikat szeretne, akkor ezt ki kell venni az ajtóból, le kell pontosan mérni, és ez alapján tudja itt megrendelni.

Azonos zárlatú zárbetétek, zárrendszerek
Azonos zárlatú zárbetétek, zárrendszerek
Azonos zárlatú zárbetétek, zárrendszerek

Miért is jó az izraeli RB zárbetét?

Izraeli minőség, prémium kategóriás zárcsalád. Fogaskerekezhető, tekerőgombozható, vészfunkciósra kialakítható. Fúrás-, törés-, magkihúzás-, illetve manipulációs zárnyitás ellen abszolút védve van. Interaktív csaprendszerű. Kulcsmásolás elleni szabadalmi védelemmel van ellátva 2030-ig.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen jó és hasznos egy darab kulccsal nyitni, 5, 6, vagy akár 10 darab zárat/ajtót. Van olyan ügyfelünk, akinek pl. nemcsak a kertes házán lévő zárakat kódoltuk azonosra, hanem a szüleinek a lakását is ugyanaz a kulcs nyitja. Nekik például a kocsi kulcs mellett van egy darab kulcs és nincs hatalmas kulcs-köteg, nem kell állandóan keresgélni. Ha mégis illetéktelen kezébe kerülne a kulcs, akkor sem tudják azt lemásolni a kártya nélkül!

Illetve visszatérve az első mondatra, azért mert egy kulcs nyit több zárat, attól még az esetleges betörőnek minden egyes zárral külön-külön meg kell küzdenie, mert az ő szempontjából teljesen mindegy, hogy mit milyen kulcs nyit, neki a zárbetétet kell rongálással nyitnia!

Kulcslopás esetén pedig teljesen mindegy már a dolog, mert ugyebár a kulcsok az illetéktelen behatolónál vannak, így a zárakat a saját kulcsukkal tudja majd kinyitni.

Azonos zárlatú zárbetétek, zárrendszerek
Azonos zárlatú zárbetétek, zárrendszerek
Azonos zárlatú zárbetétek, zárrendszerek

Azonos záródású zárlat készítés

Ejtsünk pár szót arról, hogy mit is jelent az azonos zárlat készítés, az azonos kulcsnyitás, mivel nagyon sok ember nem érti teljesen és szeretnénk elkerülni a konfliktusokat ez ügyben.

Az azonos zárlat, mint a nevében is benne van, azonos záródású, azaz egyforma kulccsal működő zárbetéteket jelöl. Tehát ha az ügyfél azt szeretné, hogy kettő vagy bármennyi általunk forgalmazott RB zárbetétet egy kulcs nyisson, akkor azt úgy tudjuk megoldani, hogy az ügyfél bediktálja nekünk a szükséges darabszámot, illetve a szükséges méreteket. Mi egy munkanapon belül, összekódoljuk azonos kulcsnyitásúra a zárbetéteket. Ez az azonosra kódolás készülhet RB Keylocx vagy RB LOCXIS betétekből és bármennyi zárbetétet is kell összekódolnunk azonos zárlatúra, akkor ha LOCXIS betétből van a rendszer összesen 3 db kulcsot, ha Keylocx betétből van a rendszer, akkor összesen 5 db kulcsot fog kapni a megrendelő.

Gyakorlatban ez azért van így, mert ha pl. 3 zárbetétet kódolunk össze, akkor a három zárból kettőnek a kulcsai elvesznek, mennek a kukába, mert a harmadik zárnak a kulcsaira kódoljuk rá a másik két zárbetétet is. Azoknak a zárbetéteknek a kulcsai, ahonnan a lekódolást végezzük, azok nem jók már semmire, hiszen nem a kulcsokat kódoljuk a zárbetéthez, hanem a zárbetéteket kódoljuk a kulcsokhoz, illetve a kártyán lévő csapméretekhez, külső- és belső csap szerint.

Tehát, ha valaki azonos zárbetéteket szeretne tőlünk vásárolni, akkor minden esetben az adott típushoz tartozó kulcsszámú kulcsokat tudjuk hozzá adni, és a további kulcsok másolásáról az ügyfélnek kell saját magának gondoskodnia. Mi nem vagyunk üzlet, mi egy nagykereskedés vagyunk, zárbetéteket csak úgy értékesítünk, hogy minden zárbetétet más és más kulcs nyit. Azonos zárlat esetén meg kell rendelni a rendszert, amit mi másnapra összerakunk. Előre nem kódolunk semmilyen betétet, mert nem tudjuk sem a pontos méretet, sem a darabszámot, sem pedig a típust (LOCXIS vagy Keylocx).

A zárbetét azonosítása egy komolyabb feladat, azt nyugodt körülmények között, asztalon szoktuk megcsinálni, másképpen ez nem kivitelezhető.

Ha esetleg lenne kérdése, amit a zárbetét kódolásával kapcsolatban nem ért, vagy más dologra kíváncsi, nyugodtan hívjon minket, kérdezzen, mi segítünk! Nagyon kellemetlen, ha pl. valaki messziről eljön hozzánk három azonos zárbetét miatt és az ügyfél 9 darab kulcsra számít, de csak hármat fog kapni.

Aki úgy érzi, hogy kényelmetlen a nagy kulcs-csomó és megbízható, kiváló minőséget szeretne, az válassza az RB-t és írjon ügyfélszolgálatunknak!

zarszerviz365@gmail.com