Ajtórendelés felmérés alapján

A megfelelő biztonsági ajtó kiválasztása és megvétele az esetek többségében, nagy általánosságban az alábbiak szerint történhet.

Az ügyfelek túlnyomó többsége az interneten tájékozódik, különféle biztonsági ajtókkal foglalkozó weblapokról. Vannak olyanok is, akinknek szomszéd, barát, ismerős ajánlotta az ajtógyártó céget, illetve láthatták az ajtót valamilyen témába vágó üzletben, áruházban.

Először tanulmányozzák, hogy az ajtógyártó cég mit kínál, nekik megfelel-e, mind minőségben, mind anyagilag, esetleg a biztosító társaság követelésének megfelel-e a kinézett ajtó, vagy, mert már egyszer betörtek hozzájuk, és nem szeretnének kockáztatni. Ezután felveszik a kapcsolatot a gyártóval vagy forgalmazóval, ahol az esetleges további kérdéseikre egy munkatárs válaszol.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az Önöket érdeklő kérdésekre próbálják először megtalálni a választ az adott weblapon, mert sokan rengeteg információt feltesznek a weboldalukra, így nem kell minden csipp-csupp ügy miatt telefonálgatni.

Ilyenkor nagyon sok felmerülő kérdés lehet mindenkiben, de e-mailben sem tanácsos ezeket feltenni, mert, ha belegondolnak, nem nagyon van arra kapacitás, hogy egy kb. 10 kérdéses e-mailre válaszoljanak napi több alkalommal, mely csak további kérdéseket szül. Erre van a weboldal, először azt tessék tanulmányozni!

Biztonsági ajtó felmérése, a részletek pontosítása, megrendelés

Általában az ajtós munkatárs a közösen egyeztetett és megbeszélt időpontban az adott címre érkezik, ahol elvégzi a felmérést. Mivel a biztonsági ajtóink egyedi igényeknek megfelelően készülnek, így szükséges a pontos felmérés elvégzése, ezek alapján fog elkészülni a méretre gyártott ajtó.

A biztonsági ajtó felmérése, legalább olyan fontos dolog, mint a precíz, pontos ajtógyártás. A pontos méretezés, az előre tekintés, továbbá az elképzelés nagyon fontos egy ajtógyártó szakember számára, mert neki, a „röntgen szemeivel”, már látni kell előre a még le nem gyártott ajtót, mégpedig a beépített állapotában. Mindezt az ügyfélnek is el kell tudni magyarázni, hogy mi és hogyan fog majd kinézni.

A felmérés fontossága nemcsak a precizitást és a pontos méretvételt takarja, hanem ilyenkor egyeztetik le az ügyféllel az ajtó majdani kinézetét. Értjük itt a burkolatát, a színét, a tartozékokat: kitekintő, kilincsgarnitúra, üvegezések, díszítő címkék, rozetták, kopogtatók, díszítő marások, küszöbsöprű, stb.

Meg kell beszélni az ajtó zárszerkezetét, szigetelését, a tömítéseket, a toktakarásokat, az esetleges helyreállításokat, rögzítéseket, illetve igény esetén a régi ajtó elszállítását.

A felmérő kolléga visz magával színmintákat, marásmintákat, üvegmintákat, katalógust és referencia fotókat. Mindenféleképpen a helyszínen kerül véglegesítésre a szín kiválasztása, az esetleges marások, minták kiválasztása, és minden egyéb, ami a biztonsági ajtóval kapcsolatos. Miután a pontos méretvétel és az ügyféllel való egyeztetés megtörtént, az ár véglegesítésre kerül.

Megrendelés esetében, általában 20-30 százalék előleget szoktak ilyenkor megfizetni, természetesen számla ellenében. Ezzel védi magát a cég, hogy ha esetleg az ügyfél rendel egy olyan egyedi ajtót, ami neki tetszik, pl. üveges, zöld színű, egyedi méretű, és esetleg egy hét múlva meggondolja magát, akkor nekik se származzon ebből kár. Mivel már elkezdték gyártani az ajtót, de pont a kötött, egyedi igények miatt, a rajtuk maradt modell csak 40-50 ezer forinttal olcsóbban fogják tudni valakinek, kompromisszumos megoldásként értékesíteni. Az előleg ebben az esetben foglalóként működik, ha az ügyfél visszalép, akkor az előleget nem kapja vissza.

Ezután az ügyfélnek további teendője nincs, mit várni 3-6 hetet, amíg az ajtó elkészül. A biztonsági ajtó helyszínre történő szállítása és beépítése, természetesen a megbeszélés szerint benne van már az árban.