Ajtóba, rácsba régi Garay zár helyére

Sok a megkeresésünk, hogy szeretnének Garay vagy másnéven Lality zárat vásárolni, hiszen már sok kört lefutott mindenki és sehol nem talált ilyet. Ez érthető is, hiszen már nem gyártják ezt a típust. Viszont alternatívaként egy másik zárat fel tudunk ajánlani a helyére. Felmerül a kérdés ilyenkor, hogy biztos jó lesz-e, eltakarja-e a régi lyukat, belemegy-e a helyére és mennyit kell alakítani. Némi kézügyesség és szerszám szükséges lesz hozzá, mind a rácsban, mind az ajtóban lévő zárak esetében is. Ám ha a zár már bent van a helyén és a gyári takarócímerek vissza vannak helyezve, olyan mintha eredeti lenne, nem is lehet látni a változást.

Ha valaki mindenféleképpen vásárolni akar, de nem tudja megcsinálni saját magának, akkor tudunk szerelőt biztosítani, természetesen szerelési munkadíj ellenében. Mindezt csakis Budapest területén, vidéki munkákat nem áll módunkban elvállalni.

Az olasz zárszerkezet dobozának a tartalma: a kétfordulatos zárszerkezet, külső/belső takarólemez vagy címer, rögzítőcsavarok a zárhoz és címerhez, illetve az ellenoldali lap, amit a zárnyelv befogadásához kell felszerelni. Az árát tekintve, abszolút a megfizethető kategória, a kulcsai is szabadon másolhatóak. Cégünk gondoskodik a zár gyári nyerskulcsainak a beszerzéséről is, így partnerünknél (III. Kerék utcai zárszaküzlet) eredeti kulcsokra másoltathat, amivel a zár élettartalma meghosszabbítható. Kulcsmásolásról az alábbi telefonszámon tud érdeklődni: 06-1-250-1471

Garay zár helyére olasz zár vásárlása

Már több írásunkban is beszéltünk az anno nagy darabszámban eladott régi Garay zárról. Sokan fordulnak hozzánk, hogy szeretnének ilyet vásárolni. A gyártás megszűnése miatt kénytelenek voltunk felkeresni egy olasz zárgyártót, hogy ha már nem is eredeti Garay zárnak megfelelő méretűt, de valami nagyjából hasonló mértet adjanak nekünk. A régi Garay zárból több ezer van beszerelve ajtókba, rácsokba, amelyeket egy termék hiánya miatt nem lehet nyitva hagyni.

A Garay zár főként régebbi bérházajtók felső zárjaiként van telepítve, vagy találkozhatunk vele fémrácsokban, redőnyökben, ki, mibe kérte a szerelést anno, mennyire biztonságos megoldást akart. Vannak esetek, mikor az ügyfél azt mondja, hogy ő nem alakítja át az ajtaját, inkább egy másodzárban gondolkozik. Erre is van alternatívánk. Ez pedig egy betörés- és befeszítés ellen védő rászegző zárszerkezet, melyet kulcs-kulcs vagy kívül kulcs-belül gomb kivitelben tudunk biztosítani.

Mi a különbség a Garay és a Sab zár méretei között?

A Garay zárszerkezet egy magyar találmány tulajdonképpen, egy nagyon biztonságos, ún. súlytőkés zárszerkezet, első látásra egyszerűnek tűnő kulccsal, de mégis biztonsági lamellákkal ellátva. Használták ajtókba, bejárati ajtók előtt lévő rácsokba, külön- és azonos nyitású kivitelben. Méretét tekintve, nem teljesen tudtunk olyan zárat beszerezni az olasz partnerünktől, ami egy az egyben megegyezik a Garay paramétereivel, viszont amit a helyére be lehet tenni kis igazítással, alakítással, arra tökéletes megoldás az Olaszországban készült, 3 kulcsos, kétfordulatos zárszerkezet. A lenti képeken látható, hogy bele lehet szerelni az olasz zárat a régi Garay zár helyére, amit már nem gyártanak. A vásárláshoz ide kattintva tud tovább lépni.

Ajtóba, rácsba régi Garay zár helyére
Ajtóba, rácsba régi Garay zár helyére
Ajtóba, rácsba régi Garay zár helyére
Ajtóba, rácsba régi Garay zár helyére