A Mul-T-Lock jelenléte Magyarországon

Ha valaki meghallja a Mul-T-Lock szót, egyből az izraeli cég zárbetétje, vagy valamilyen zár-termék ugrik be neki először. A Mul-T-Lock szintén ismert a kék színű erős-ember logójáról, a muszklis figuráról, amelynek az alja egy kulcs-szárban végződik.

A Mul-T-Lock cég valóban a zárjaival, azon belül elsősorban jó minőségű zárbetétjeivel és zárszerkezeteivel van jelen a magyar piacon. Persze találkozhatunk Mul-T-Lock lakatokkal, váltózárakkal, pajzsokkal vagy biztonsági ajtókkal is. Ez utóbbi szintén a híres gyár terméke, amelyek legfőképp budapesti lakóparkok lakásainak bejáratát védik. Maga az ajtó lemezszerkezete, valamint zárteste, zárbetétje és törésvédő pajzsa is egyaránt az izraeli gyárban készült.

A zárszerviz cégek a Mul-T-Lock zárak cseréjét preferálják gond esetén. Ez függ a zárbetét fajtájától és profiljától. Magyarországon a Mul-T-Lock 7×7, Interactive, MT5, Integrator és Classic betétek vannak elterjedve. Az egyedi profilok bizonyos cégekhez tartoznak, amelyek kulcsmásolását, esetleges cseréjét csak az a cég képes elvégezni, akié a profil. A nem védett profilokat bárki cserélheti, kulcsait másolhatja, ám érdemes odafigyelni a szaktudásra, a jó minőségű alapanyagok, elsősorban gyári alkatrészek, kiegészítők használatára is.

A Mul-T-Lock név kötelez. Nem véletlenül vannak a nagyobb, exkluzívabb, budapesti lakóparkokban ezek az ajtók. Ilyen népszerűbb lakópark pl. a Marina-part, a Szinyei Merse-ház, a Gozsd-udvar, a Királyhágó kertek, a Sun Palace, stb.

Mind a mai napig vannak érdeklődők, akik ilyen Mul-T-Lock bejárati ajtót szeretnének vásárolni, de sajnos ez nem lehetséges. Ezek az ajtók kimondottan a lakópark építtető megrendelésére készültek, így egyedi rendelés alapján nem elérhetők.

Nagy előnye ezeknek a biztonsági ajtóknak, hogy amelyikben ki van építve a háromirányú záródás, azokra felesleges másodzárakat (pl. hevederzár) felszereltetni a biztonság érdekében, hiszen azt az ajtó alapból tudja. Egy dologra kell csupán figyelmet fordítani, mégpedig a magasabb kategóriájú Mul-T-Lock zárbetétek használatára. Ilyen a Mul-T-Lock Interactive zárbetét.

Ha már az Interactive zárbetétnél tartunk, akkor érdemes azt is megjegyezni, hogy minden Mul-T-Lock zárbetét azonos zárlatúvá tehető. Ez egy kényelmi funkció, amit sokan preferálnak. Itt annyiról van szó, hogy az ingatlanban lévő összes zárbetétet ugyanazzal az egy kulccsal lehet működtetni. Például egy kulcs tudja nyitni a kertkaput, a bejárai ajtót, a hátsó bejáratot, a kerti tárolót. Így nem kell a kulcs-csomón keresgélni az adott kulcs után, hanem egyszerűen egy kulccsal nyitható minden. Biztonsági szempontból ez nem jelent hátrányt, hiszen betörés esetén a betörőnek mindegyik zárbetéttel külön-külön meg kell birkóznia, az semmit nem jelent, hogy melyiket milyen kulccsal lehet nyitni. A felsőkategóriás zárbetét mindenesetre nagyobb védelmet jelent, hiszen ezt sem manipulációs nyitással, sem zártöréssel nem lehet kinyitni.

Cégünk ezt az írást csak a blog keretein belül írta ismeretterjesztő céllal, mi nem értékesítünk semmilyen Mul-T-Lock terméket. Nekünk a szintén izraeli Rav-Bariach gyártóval van szerződésünk, mi csak tőlük vásárolunk szintén magas biztonsági fokozatú zárakat.