A digitális zárak sokszínűsége

A digitális záraké a jövő, ahogyan az elektromos autóké. Rengeteg előnye van, az Iseo Libra LE60 típusú okoszárnak, hátrányával eddig még nem találkoztunk. Rengeteg eszközről működtethető ez a smart lock, továbbá beállítható az is, hogy kinek, mikor adunk hozzáférést vagy akár is, hogy milyen napokon, milyen időintervallumban tudja valaki használni az általunk biztosított digitális „kulcsokat”. A szó szoros értelmében kulcsokról persze nem beszélünk, helyette mobiltelefonnal nyitható ajtózárról applikáción keresztül, okosórával történő nyitásról, partnernek/barátnak e-mailben kiküldött egyedi kódokról, vagy éppen az ajtózárhoz hozzárendelt plasztik kártyáról, érintő korongról (RFID). Mindez Bluetooth kapcsolaton keresztül működik.

Az Iseo okoszárral ellátott bejárati ajtók megfelelő és intelligens védelmezői a lakásnak, a családnak. A digitális nyitás után az üzemeltetési idő is beállítható, azaz nem gyárilag van megadva, hogy 5 mp-en belül az ajtót ki kelljen nyitni, hanem a saját magunk tudjuk az okoseszközön keresztül ezt az időintervallumot beállítani. Nagyon sok konkurens termék ezt szintén nem tudja. A különbségekről ezen írásunk végén talál egy összegzést.

Eljött a Smart Lock (okoszárak) ideje

A technika és a digitális világ fejlődésében elérkeztünk a mobilon működtethető okoszárak világába is. Egy okoszár képes biztosítani számunkra egy független, szabad életet. Arról már nem is beszélve, hogy nem kell hatalmas kulcs-csomókat cipelni és azokat keresgélni az esti sötétségben, hanem elegánsan, akár mobiltelefonról vagy az okosóráról már könnyedén és gyorsan kinyitható a bejárati ajtó. Az okoszárak használatával magát az ajtót is okossá tesszük. Igazából az okos ajtó elnevezés az okos zárral ellátott ajtókat fedi le.

Mire használhatjuk még a mobilunkat?

Például a lakásajtó kinyitására. Ma már olyan széles körben használjuk a mobiltelefont, amely már régen nem arról szól, hogy csupán telefonálunk vele. Használunk applikációkat, különböző alkalmazásokat, melyekkel elérhetünk külföldi barátokat, üzletfeleket, készíthetünk fotókat, videókat prezentációkat, küldhetünk e-mailt, használhatjuk a közösségi médiát, olvashatunk híreket, újságot, könyvet, hallgathatunk zenét, nézhetünk videót, filmeket és valóban, nyithatjuk vele a lakásajtót is. De miért is ne? Hiszen a mobiltelefon már egy lételem, ami a mai világban a kezekből nem hiányozhat, mindenki, mindenhová magával hordozza.

Mitől biztonságos az Iseo smart lock?

Ez a zár több szempontból is nagyon biztonságosnak mondható. Egyrészt maga a zárbetét is megfelelő védelemmel van ellátva, nem úgy, mint a bármilyen zárbetétre ráinstallálható, a piacon jelenlévő okoszárak többsége. Nem kell semmilyen átalakítást végezni a zárbetéten, nem kell rá vészkuplung, az Iseo prémium minőségű zárcilinder az okoszárnak a tartozéka, mégpedig abban a méretben, amire az egyénnek (és az ajtónak) szüksége van. Ez a zárbetét moduláris felépítésű, ami azért tökéletes, mert nincs még egy ilyen termék a magyar piacon! Ha esetleg költöznénk, az ajtóból ez az okoszár kivehető és magunkkal vihető, hiszen bármilyen méretűre növelni (160/160 mm-ig) illetve csökkenteni lehet a méretét (30/30 mm alapméret). Ez a konkurencia termékeiből szintén hiányzik. Arról már nem is beszélve, hogy minden egyes nyitást, zárást, illetve az adott ajtón történő bejutást listázza a zár, melyet a felhasználó a mobilján le tud követni.

Az okoszár jelentősége

A cégünk által forgalmazott Iseo Libra LE60 okoszár akár kültéren, akár beltéren, szélsőséges időjárási körülmények között is alkalmazható! Nem árt neki az eső, a szél, a napsugárzás, a magas vagy alacsony hőmérséklet.

A nyitása könnyen elvégezhető okostelefonnal, kártyával, okosórával anélkül, hogy bármilyen vezetékelést is ki kellene építeni az ajtóban. Az okos Bluetooth-on keresztül kommunikál azzal az eszközzel, amivel nyitjuk. Rengeteg felhasználó adható hozzá, és minden nyitást, zárást a telefonunkon keresztül le tudunk kommunikálni, bővíteni, felhasználókat törölni.

Ez az okoszár egy kis akkumulátorral működik, mely a konkurens termékekkel ellentétben, nemcsak 6-8 hónapot bír ki, hanem akár 2 évet is! A gyártó mindenesetre 20 000 nyitással kalibrált.

Összegzés az ISEO Libra LE60 okoszár előnyeiről, avagy amit a konkurencia biztosan nem tud

  1. Mivel a zárbetét felépítése moduláris, így vastagabb ajtóknál költözés esetén bővíthető, illetve vékonyabb ajtóknál kisebb méretté tehető. Tehát ha egyszer megvettük, nem kell otthagyni egy költözés esetén! A Magyarországon kapható okoszárak közül egyik sem moduláris felépítésű, csakis az Iseo Libra LE60 smart lock!
  2. A benne lévő, elem formájú akkumulátor működése hosszú idejű, akár 2 évet is bír, 20 000 nyitással-zárással kalkulálva. Ezzel szemben általában a konkurencia termékei csupán 6-8 hónapot bírnak. (Az akkumulátor állapotát bármikor ellenőrizni lehet a mobil applikáción.)
  3. Ez a típusú okoszár már okosórával is működik (iWatch), az applikációt kell rá telepíteni az okosórára és már telefon sem szükséges ahhoz, hogy bejussunk a lakásba! Nagyszerűen alkalmazható sportolás közben, amikor nem feltétlen kell telefon, a csuklónkon a karóra mindig ott van.
  4. Magának a zárbetétnek a felépítése is biztonsági zárbetét, azaz mindenfajta rongálásnak ellenáll, mivel nem lehet egyáltalán hozzáférni. Az elektronikus gombot lehet maximum megrongálni betörés esetén, de ezzel senki nincs előrébb, hiszen a zárbetét benne marad az ajtó belsejében. Így az ajtó nem nyílik. Természetesen a belépési próbálkozások minden esetben listázásra kerülnek. 
  5. Mindenfajta időjárási körülmény között használható, mind kültéren, mind beltéren. Lehet hó, eső, szél, az ISEO Libra LE60 hibátlanul és hosszútávon működik!
  6. Az ára megfizethető, gyakorlatilag bárki vehet magának egy ilyen okos zárat. Vezeték nem kell hozzá, könnyedén működhető, a fentebb említett eszközökről bárki számára.
A digitális zárak sokszínűsége
A digitális zárak sokszínűsége