1580/28 Sab zárszerkezet helyszíni cseréje egy év garanciával

Az olasz Sab zárszerkezet cseréjére is ugyanúgy vonatkozik az egy év teljes körű garancia, mint az összes többi trezorzárra. Ennek feltétele a rendeltetésszerű használat, és hogy a zár tőlünk származzon, általunk legyen beszerelve. Az ügyfél által beszerzett zárat is beszereljük, de arra garanciát nem vállalunk. A Sab zárszerkezet cseréje Budapesten már 88.000 Ft-tól elérhető. Az aktuális árat mindig a telefonbeszélgetésben jelezzük. Az árváltozás jogát fenntartjuk, az alapanyag árak és a szállítási költségek folyamatos emelkedése miatt. Az olasz zárgyártó is igazítja az árait a megemelkedett árakhoz és érvényesíti azt felénk, a forgalmazó felé.

Mennyire megbízható az olasz Sab zárszerkezet?

Az egyik legmegbízhatóbb zárak közé tartozik ez az olasz termék. Pályafutásunk során egyetlen darabot sem hoztak még vissza meghibásodás miatt. Illetve a beszereléskor sem hivatkoztak soha rossz konstrukcióra, pedig többezer darab lett értékesítve különböző módokon. Precíz illesztésű, halk működésű, hárompontos zárszerkezet. A jobbos és balos nyitási lehetőség biztosítva van, a nyelve forgatható. Ha az ajtózár szakszerűen van beépítve, minimum 10 év a garantált működés. Ha időközönként karban van tartva zárszerviz által és rendeltetésszerűen van használva (kulcsok épségére figyelve), ez az időintervallum 15-20 évre is kitolódhat.

Milyen kiszerelésben érkezik az ügyfélhez a zárcserekor a zár?

Több mint 15 éve vásárolunk az Agnosine városában működő Sabtól. Évek óta figyelemmel követjük a minőséget és a csomagolást, hogy minden flottul működjön. Többször is jártunk a gyárban, a legelső fázistól végigkísérve a folyamatot a dobozolásig. A Sab precízen csinál mindent, Európa minden részére szállítanak. A Sab szerkezet egy szürkés dobozban kerül az ügyfélhez, ami tartalmaz mindent. A kulcsok a dobozban egy lefóliázott tasakban vannak. A doboz le van zárva. Így az ügyfél kellő biztonsággal kapja meg a kulcsokat a zárcsere alkalmával. A zárhoz 3 db sztenderd hosszúságú kulcs tartozik. A kulcs nem védett profil, de ajánlatos itt is, mint minden olasz zár esetében, gyári másolatot kérni a kulcsmásoló szakembertől.

Mitől különbözik a 1580/28 Sab széria a többi olasz trezorzártól?

Sok esetben megegyeznek az olasz gyártók termékei. Nem véletlenül, hiszen egymás konkurenciai a nagyobb eladás érdekében. Ilyen pl. a Mottura és Securemme harca, ahol egy az egyben megegyezik a zár összes paramétere, így minden gond nélkül helyettesíthetők egymással. Nem beszélve a legnagyobb olasz zárgyártó, az Iseo termékeiről, aki megalkotta szinte az összes csereszabatos terméket, amiből mi is sokat értékesítünk. Ha megkérdezzük az ügyfelet, hogy a gyári Mottura szerelést kéri-e 95.000 Ft-ért vagy a szintén olasz Iseo terméket 78.000 Ft-ért, mondani sem kell, mi lesz a válasz.

Ez alól teljes mértékben kivétel a Sab trezorzár. A Sab egy családi vállalkozás, az ő terméke nem váltható ki semmivel. Nincs még egy olyan hasonló zárszerkezet, aminek a paraméterei (zárdoboz mélység, kiosztási rudazat, zárnyelvek) ugyanoda esnének, így a Sab szerkezetet semmivel nem lehet kiváltani, mivel a régi furatok (kilincs- és kulcstávolság) egy másik zár beszerelésekor nem takarnák el a régi helyét. Persze egy lakatos át tudná ezt alakítani, arrébb tud tenni mindent és szélesebb címert szerel fel, de értelme sok nem lenne, csak akkor, ha a helyettesítő zárat 40.000 Ft-tal olcsóbban adnák, különben nem éri meg farigcsálni.