Zárbetétek

A zárbetétekről

Sajnos a biztonsági zárbetétek rohamosan veszítenek a biztonsági fokozatukból, ahogy fejlődnek a betörési módszerek és a speciális betörésre szolgáló szerszámok.

Ha nem akarunk váratlan látogatót, minél előbb érdemes az ajtóban lévő zárbetétet lecserélni egy magasabb minőségűre, nagyobb biztonsági fokozattal bíró cilinderre. Cégünk ezért foglalkozik speciális zárbetétekkel, amelyek mindennemű zárnyitási eljárás ellen védve vannak.

A legtöbb betörés a zárbetét kettétörésével történik. Akár egy fogóval, vagy egyéb speciális szerszámmal eltörik a zárbetétet, és egy csavarhúzóval visszanyitják a zárszerkezetet. Előzze meg a bajt, vásároljon tőlünk biztonságot! Nem feltétlenül szükséges zárszerelő közreműködése, Ön is ki tudja cserélni a bejárati ajtajában a zárbetétet. Mivel nem webáruházként funkcionálunk, tehát nekünk tényleges raktárkészletünk van ezekből az izraeli zárbetétekből, így akár aznapi személyes átvételre van lehetőség az irodánkban. Esetleg postai úton is fel tudjuk adni és másnap már kézhez is kapja a megrendelt méretet.

Az általunk forgalmazott zárbetétekből 35 különböző méretet tudunk raktárkészletről azonnal biztosítani, amelyeket minden cilinder vezérlésű zárszerkezettel ellátott ajtóba, rácsba vagy akár kapuba is be lehet szerelni.

A másik leggyakoribb zárnyitási és betörési módszer a finomnyitás, vagy ún. kocogtatási módszer, amelyet egy erre kifejlesztett szerszámmal végeznek el. Ez tulajdonképpen egy speciális eszköz, amellyel nyomogatják a zárbetétben lévő csapokat, tehát „kifésülik” a zárbetétet, vagy pedig az adott típusú zárbetéthez készítenek egy beütő kulcsot (bump key), amivel pillanatok alatt nyílnak a lapon mart zárbetétek.

Ilyen könnyen nyithatók pl. a következő zárbetétek: Mul-T-Lock 7x7, Integrator; Abus D6, D10; Tesa T60; Anbo; GM; Sib; Basi; Elzett X11 zárbetétek.

A cégünk által forgalmazott izraeli zárbetétek csaprendszere miatt ez a típusú zárnyitás ezeknél a zárbetéteknél lehetetlen. A csap a csaprendszerben felépítésű hengerrel kellene megküzdeni, ami bonyolult művelet, mert nem egy csapot kell lenyomni, hanem a külső csapokban még belső csapok is vannak, amelyek teleszkóposan mozognak egymásban. Ezekből van egymás után 5 darab.

A zárbetétek méretezése

A zárbetét méretét az ajtóvastagság határozza meg. A zártesten lévő rögzítő csavar eltávolítása után, a kulcs elfordításával ki tudjuk venni a zárbetétet és a képen látható módon a rögzítő furat közepétől a zárbetét A és B oldalát mérőszalaggal lemérjük.

Ügyeljünk arra, hogy pontosan mérjünk! A képen látható ábra segít a lemérésben.

Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak
Biztonsági ajtózár, biztonságiajtózárak ajtózár, ajtózárak, biztonsági ajtózárak

A zárbetétek java része másolásvédelem (patented) alatt áll, ami azt jelenti, hogy csakis az általunk megadott helyen tudnak hozzá kulcsot másolni, a kódkártya felmutatásával.

A zárbetétekhez 3 vagy 5 db gyári kulcs tartozik. Vékony kulcsszáruk miatt szinte minden ajtóba, hevederzárba könnyedén szerelhetők. Azonos zárlat is készíthető belőlük.

Semmilyen karbantartást a továbbiakban nem igényelnek, olajozni, kenni nem szabad őket!

Cégünk a magyarországi közvetlen forgalmazója ezeknek a zárbetétnek.

Postai csomagként történő postázás estén: zárbetét költsége + szállítási költség (kb. 2000 - 3000 Ft).

Elérhetőségünk munkanapokon 8 és 20 óra között:

Telefonszám: +36-30-265-5531

E-mail cím: zarszerviz365@gmail.com